Egy tálban keverd össze a narancslevet, mézet, olívaolajat, köményt, füstölt paprikát, sót és borsot, majd dörzsöld be vele a csirkét. Hagyd állni legalább 1 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.
A hosszabb pácolási idő intenzívebb ízeket eredményez. Ha nincs időd egy éjszakán át pácolni, legalább 2-3 órát szánj rá.
Grillezd vagy süsd a csirkét közepes lángon oldalanként 5-7 percig, amíg aranybarnára sül és átfő.
Használj húshőmérőt a csirke belső hőmérsékletének ellenőrzésére. A biztonságos fogyasztáshoz legalább 74°C-ot kell elérnie.
Vedd le a csirkét a grillről, hagyd pihenni 5 percig, majd vágd vékony csíkokra.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon, mivel a nedvek egyenletesen eloszlanak benne.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát és habanero paprikát 3-4 percig közepes lángon.
A habanero paprika nagyon csípős, használj kesztyűt a kezeléséhez, és óvatosan adagold a kívánt csípősség eléréséhez. Ha nem szereted a nagyon csípőset, távolítsd el a magokat és a hártyákat a paprikából.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd további 5-7 percig, amíg megpuhul.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Turmixold össze a paradicsomos-habanerós keveréket, hogy sűrű szószt kapj.
Legyél óvatos a forró szósz turmixolásakor! Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan növeld a sebességet. A fedőn keresztül tartsd lenyomva egy konyharuhával, hogy elkerüld a szétfröccsenést.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
A tortillákat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és törékennyé válnak. Csak annyira melegítsd, hogy hajlékonyak legyenek.
Töltsd meg a tortillákat a grillezett csirkével, majd kanalazz rá a habanero szószból.
A habanero szósz nagyon csípős, ezért óvatosan adagold. Kezdd egy kis mennyiséggel, és ha szükséges, adj hozzá többet.
Szórd meg friss korianderrel és tálalás előtt facsarj rá friss lime levet.
A lime leve frissességet és egy kis savasságot ad a tacónak, ami jól ellensúlyozza a habanero szósz csípősségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.