Tacos de Res con Salsa Habanero tálalva

Tacos de Res con Salsa Habanero

A Tacos de Res con Salsa Habanero egy igazán tüzes mexikói fogás, amelyet a habanero paprika ereje és intenzív ízvilága tesz különlegessé. A habanero az egyik legerősebb chili, de megfelelően használva fantasztikus mélységet ad az ételeknek. A lassan főtt, omlós marhahús tökéletesen kiegyensúlyozza az erős szószt, míg a friss koriander és lime frissességet visz az ízek közé. Ez az étel az igazi mexikói ízek szerelmeseinek készült!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lapocka vagy szegy)
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Habanero paprika
2 db Paradicsom
10 g Friss koriander
1 db Lime
1 ek. Olívaolaj
8 db Kukoricaliszt tortilla

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, majd egy fazékban tedd fel főni hideg vízben a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal. Főzd lassú tűzön 2 órán át, amíg a hús omlós lesz.

    A lassú főzés a titka az omlós marhahúsnak. Ne siettesd a folyamatot! A húsleves alaplé is felhasználható később.

    2

    Közben készítsd el a habanero szószt: a paradicsomokat és a habanero paprikákat süsd száraz serpenyőben, amíg kissé megpörkölődnek.

    A paprika pörkölése mélyebb ízt ad a szósznak. Vigyázz, hogy ne égesd meg a paprikákat, mert keserű lesz a szósz.

    3

    A sült paradicsomokat és paprikákat tedd turmixgépbe, adj hozzá egy gerezd fokhagymát, egy csipet sót és egy kevés vizet. Turmixold simára.

    A habanero paprika nagyon csípős, ezért kezdd egy kisebb mennyiséggel, és kóstold meg a szószt, mielőtt többet adnál hozzá. A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget. Használj kesztyűt a paprikák kezeléséhez.

    4

    Ha a marhahús megpuhult, szedd ki a fazékból, és két villa segítségével tépkedd szálakra.

    A húst érdemes kicsit hűlni hagyni, mielőtt szálakra téped, hogy ne égesd meg magad.

    5

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortillákat ne hagyd a serpenyőben túl sokáig, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a szálakra szedett marhahússal, majd kanalazz rá a habanero szószból.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni. A habanero szósz nagyon erős, ezért óvatosan adagold.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, facsarj rá lime levet, és azonnal tálald!

    A koriander és a lime frissességet és savasságot ad a tacónak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.