Taiyaki cookie butter töltelékkel, japán desszert aranybarna tésztával

Taiyaki cookie butter töltelékkel

A taiyaki egy híres japán édesség, amelyet a hagyományos japán utcai árusok kínálnak. Eredetileg hal alakú, és különböző töltelékekkel készül, például vörös babpasztával vagy krémmel. A cookie butter töltelék egy modern változat, amely gazdag, diós ízvilágot ad a desszertnek, miközben a hagyományos tészta megtartja annak klasszikus puhaságát és ropogós külsejét. Ez a verzió azok számára készült, akik szeretik a kicsit másfajta, de mégis autentikus japán édességeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Taiyaki tészta
150 g Cookie butter
50 g Cukor
100 ml Víz
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
0.5 tk.
500 ml Növényi olaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta hozzávalóit keverjük össze egy tálban: liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, só. Adjunk hozzá vizet és keverjük simára.

    A tészta ne legyen túl sűrű, hanem olyan állagú legyen, mint a fánk tésztája.

    2

    A cookie butter-t egy kis tálban keverjük át, hogy könnyen kenhető legyen. Ha szükséges, kissé melegítsük meg, hogy lágyabb legyen.

    A cookie butter egy gazdag, édes és diós ízvilágot ad a taiyakinak, ezért fontos, hogy ne legyen túl sűrű.

    3

    A taiyaki formát olajozzuk meg, majd egy evőkanál tésztát öntsünk bele, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Ne töltsük túl a formát, mert a tészta növekedni fog a sütés során.

    4

    A cookie butter-t egyenletesen helyezzük a tészta közepére, majd takarjuk le egy másik evőkanál tésztával.

    Próbáljuk meg nem túl vastagon tenni a cookie butter-t, hogy a taiyaki ne legyen túl nehéz és süljön jól.

    5

    Zárjuk le a formát és süssük a taiyakit közepes lángon 3-4 percig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

    Ne emeljük fel a formát túl korán, hogy a tészta teljesen megsüljön, és ne törjön el.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, és élvezzük az ínycsiklandó taiyakit a cookie butter finom ízével.

    A porcukor egy kis édes kiegészítő, amely kiemeli a taiyaki gazdag ízét.