A tészta hozzávalóit keverjük össze egy tálban: liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, só. Adjunk hozzá vizet és keverjük simára.
A tészta ne legyen túl sűrű, hanem olyan állagú legyen, mint a fánk tésztája.
A cookie butter-t egy kis tálban keverjük át, hogy könnyen kenhető legyen. Ha szükséges, kissé melegítsük meg, hogy lágyabb legyen.
A cookie butter egy gazdag, édes és diós ízvilágot ad a taiyakinak, ezért fontos, hogy ne legyen túl sűrű.
A taiyaki formát olajozzuk meg, majd egy evőkanál tésztát öntsünk bele, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszoljon.
Ne töltsük túl a formát, mert a tészta növekedni fog a sütés során.
A cookie butter-t egyenletesen helyezzük a tészta közepére, majd takarjuk le egy másik evőkanál tésztával.
Próbáljuk meg nem túl vastagon tenni a cookie butter-t, hogy a taiyaki ne legyen túl nehéz és süljön jól.
Zárjuk le a formát és süssük a taiyakit közepes lángon 3-4 percig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
Ne emeljük fel a formát túl korán, hogy a tészta teljesen megsüljön, és ne törjön el.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, és élvezzük az ínycsiklandó taiyakit a cookie butter finom ízével.
A porcukor egy kis édes kiegészítő, amely kiemeli a taiyaki gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.