Taiyaki csokoládéval, ropogós, aranybarna tészta, csokis töltelékkel, tálalva

Taiyaki csokoládéval

A Taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet gyakran kínálnak utcai árusok a hideg téli hónapokban. A kis hal formájú sütemény belsejében lehet különféle töltelék, például édes vörösbab paszta vagy csokoládé. A csokoládéval töltött Taiyaki egy modern változata a klasszikus édességnek, amely egyszerre ropogós és krémes. Az édesség melegen a legfinomabb, mikor a csokoládé belsejében még folyós és gazdag ízű. Tökéletes választás uzsonnára, reggelire vagy bármely alkalomra, amikor valami különleges édességre vágysz. A Taiyaki készítése közben a konyhát betölti a csokoládé édes illata, amely mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Olaj
100 g Csokoládé (étcsokoládé vagy tejcsokoládé)
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a lisztet, a cukrot és a sütőport. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot.

    A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében mindig keverd össze a száraz összetevőket először!

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tojást, a tejet és az olajat. Alaposan verj fel mindent, hogy jól összekeveredjenek.

    Használhatsz habverőt vagy villát a tojás és a tej összekeveréséhez. A sima tésztához fontos, hogy ne maradjanak benne csomók!

    3

    A száraz hozzávalókhoz add hozzá a folyékony keveréket, majd keverd simára a tésztát. Ne keverd túl, csak annyira, hogy az összetevők egybeolvadjanak.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a Taiyaki túl kemény lesz. A tésztát csak addig keverd, amíg egyneművé válik!

    4

    Melegítsd elő a Taiyaki sütőt, és kenj be mindkét oldalát egy kis olajjal. Töltsd meg a formákat a tésztával, de ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl vastag.

    A sütőformát mindig melegítsd elő, így a tészta egyenletesen sül, és nem ragad le.

    5

    Helyezd a csokoládét a tészta közepére, majd töltsd be a formákat a maradék tésztával. Zárd le a formát, és süsd mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A csokoládé ne legyen túl nagy darabokban, mert úgy nem olvad el megfelelően, és nem lesz egyenletes az élmény.

    6

    Amikor a Taiyaki elkészült, vedd ki a formából, és tálald melegen. Ízlés szerint szórhatsz rá porcukrot is.

    A Taiyaki-t frissen érdemes fogyasztani, mert így a csokoládé belseje olvadt és finom!