Kezdd azzal, hogy egy tálban összekevered a lisztet, cukrot, sütőport és vaníliás cukrot.
A lisztet és sütőport mindig szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.
Egy másik tálban verj fel egy tojást, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz.
A vajat ne tedd túl forrón, hogy ne roncsolja a tojásokat.
A narancs héját reszeld le, és add hozzá a tésztához. A narancs friss aromája kiemeli a taiyaki ízét és különlegesebb lesz tőle.
Mindig bio narancsot válassz, hogy elkerüld a vegyszereket a héjban.
A tésztát jól keverd össze, amíg sima és homogén nem lesz.
Ne keverd túl sokáig, mert a túl sok keveréstől a tészta keményebbé válhat.
Melegíts fel egy taiyaki formát (vagy egy hal alakú waffle sütőt), és kenj meg egy kis olajjal.
A formát érdemes alaposan felmelegíteni, hogy a tészta szépen megpiruljon.
Önts egy kis tésztát a formába, majd tedd a közepébe egy-egy kanálnyi édes vörös bean pasztát. Tedd rá a maradék tésztát, és zárd le a formát.
A vörös bean pasztát ne rakd túl sokat, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Süsd 3-5 percig, amíg a taiyaki aranybarnára nem sül.
A sütési idő a formától függ, érdemes figyelni, hogy ne égjen meg a tészta.
Tálald melegen, és élvezd a finom, narancsos taiyakit!
A taiyaki a legfinomabb frissen, de hűtve is megőrzi az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.