Taiyaki narancshéjjal, édes vörös bean pasztával töltve

Taiyaki narancshéjjal

A Taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet hal formájú süteményeként készítenek. Az eredeti változat vörös bean pasztával van töltve, de az évek során számos variációja született, például csokoládéval, vaníliával vagy most a narancshéjjal. A narancs friss, citrusos íze egy igazán különleges csavart ad a klasszikus taiyakinek, míg a vörös bean paszta édes és krémes ízt ad a süteménynek. Ez a taiyaki tökéletes választás egy különleges desszerthez, amely mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
50 g Cukor
1 db Tojás
150 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Narancs
150 g Édes vörös bean paszta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy egy tálban összekevered a lisztet, cukrot, sütőport és vaníliás cukrot.

    A lisztet és sütőport mindig szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.

    2

    Egy másik tálban verj fel egy tojást, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz.

    A vajat ne tedd túl forrón, hogy ne roncsolja a tojásokat.

    3

    A narancs héját reszeld le, és add hozzá a tésztához. A narancs friss aromája kiemeli a taiyaki ízét és különlegesebb lesz tőle.

    Mindig bio narancsot válassz, hogy elkerüld a vegyszereket a héjban.

    4

    A tésztát jól keverd össze, amíg sima és homogén nem lesz.

    Ne keverd túl sokáig, mert a túl sok keveréstől a tészta keményebbé válhat.

    5

    Melegíts fel egy taiyaki formát (vagy egy hal alakú waffle sütőt), és kenj meg egy kis olajjal.

    A formát érdemes alaposan felmelegíteni, hogy a tészta szépen megpiruljon.

    6

    Önts egy kis tésztát a formába, majd tedd a közepébe egy-egy kanálnyi édes vörös bean pasztát. Tedd rá a maradék tésztát, és zárd le a formát.

    A vörös bean pasztát ne rakd túl sokat, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Süsd 3-5 percig, amíg a taiyaki aranybarnára nem sül.

    A sütési idő a formától függ, érdemes figyelni, hogy ne égjen meg a tészta.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom, narancsos taiyakit!

    A taiyaki a legfinomabb frissen, de hűtve is megőrzi az ízét.