Taiyaki vanília krémmel, friss és ropogós tésztával

Taiyaki vanília krémmel

A taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet az utcai árusok kínálnak. A formájáról és töltelékéről ismert, amely lehet édes vagy sós. A vanília krémmel töltött változata egy igazi klasszikus desszert, amit minden korosztály élvez. A taiyaki külseje ropogós, míg belsejében gazdag, lágy vaníliás krém található. Az étel gyökerei Japánban találhatók, ahol a tengeri hal formájú süteményt gyakran fogyasztják frissen és melegen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 db Tojás
200 ml Tej
2 ek. Olaj
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet
250 ml Vaníliakrém
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojást verd fel, majd add hozzá a tejet, olajat és vanília kivonatot. Keverd össze jól.

    A tojás felverésével jól összekeverheted a nedves hozzávalókat, így egy sima tésztát kapunk.

    2

    Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, sütőport és csipet sót.

    A száraz hozzávalókat előre jól el kell keverni, hogy egyenletesen oszoljanak el a tésztában.

    3

    A száraz és nedves hozzávalókat egyesítsd, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túlságosan ragadós.

    4

    Készítsd el a vaníliakrém tölteléket. Ehhez melegítsd fel a vaníliakrémhez vizet, majd keverd össze a krémmel.

    Ha házi vaníliakrémmel dolgozol, győződj meg arról, hogy jól van hűtve, hogy ne folyjon szét a taiyaki tölteléke.

    5

    A taiyaki formát melegítsd elő, és egy evőkanálnyi tésztát tegyél a formába. Add hozzá egy evőkanálnyi vaníliakrém tölteléket, majd fedd le a formát tésztával.

    A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falat krémes legyen. Ne töltsd túl, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    6

    Süsd a taiyakit 3-4 percig, amíg mindkét oldalon aranybarnára nem sül.

    Ne nyisd fel túl hamar a formát, hogy a tészta ne ragadjon le és a krém ne szivárogjon ki.

    7

    A kész taiyakit tálald melegen, porcukorral megszórva, és élvezd a vaníliakrémes ízt!

    A taiyaki tökéletes desszert a családnak vagy barátoknak, különleges alkalmakkor is.