A tojást verd fel, majd add hozzá a tejet, olajat és vanília kivonatot. Keverd össze jól.
A tojás felverésével jól összekeverheted a nedves hozzávalókat, így egy sima tésztát kapunk.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, sütőport és csipet sót.
A száraz hozzávalókat előre jól el kell keverni, hogy egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
A száraz és nedves hozzávalókat egyesítsd, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túlságosan ragadós.
Készítsd el a vaníliakrém tölteléket. Ehhez melegítsd fel a vaníliakrémhez vizet, majd keverd össze a krémmel.
Ha házi vaníliakrémmel dolgozol, győződj meg arról, hogy jól van hűtve, hogy ne folyjon szét a taiyaki tölteléke.
A taiyaki formát melegítsd elő, és egy evőkanálnyi tésztát tegyél a formába. Add hozzá egy evőkanálnyi vaníliakrém tölteléket, majd fedd le a formát tésztával.
A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falat krémes legyen. Ne töltsd túl, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Süsd a taiyakit 3-4 percig, amíg mindkét oldalon aranybarnára nem sül.
Ne nyisd fel túl hamar a formát, hogy a tészta ne ragadjon le és a krém ne szivárogjon ki.
A kész taiyakit tálald melegen, porcukorral megszórva, és élvezd a vaníliakrémes ízt!
A taiyaki tökéletes desszert a családnak vagy barátoknak, különleges alkalmakkor is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.