A rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a rizsport. Majd hagyd egy kicsit állni, hogy a víz jól beszívódjon.
Használj rizsöblítő kosarat, hogy a rizst könnyen leöblíthesd anélkül, hogy kiszóródna.
Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra.
Próbálj egyforma méretű kockákat vágni, hogy egyenletesen puhuljanak meg a főzés során.
Egy közepes méretű lábasban add a rizst, az édesburgonyát, a sót, a szójaszószt, a mirint és a cukrot.
A mirin egy édes rizsbor, amely remekül kiegészíti a szójaszósz sós ízét, de ha nincs, helyettesítheted egy kis extra cukorral.
Öntsd hozzá a vizet és tedd fel főni közepes hőmérsékleten. Amikor felforr, csökkentsd a hőmérsékletet, és fedő alatt főzd 15-20 percig, amíg a rizs és az édesburgonya megpuhul.
Ha túl sok a víz, a rizs túl puhára főhet, ezért fontos, hogy a víz mennyiségét pontosan tartsd.
Miután megfőtt, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a rizs jól összeérjen az ízekkel.
Ez a lépés segít abban, hogy a rizs ne legyen ragacsos, és minden szem szépen megmaradjon.
Tálald melegen, egy kis apróra vágott algával díszítve.
Az alga nemcsak finom, hanem remek vizuális eleme is az ételnek, így a tálaláskor érdemes friss algát használni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.