A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat. Főzd meg a rizst sós vízben, majd hagyd pihenni 10-15 percig.
A rizst nemcsak főzni, hanem hűteni is szükséges, hogy a sushira való rizs megfelelő textúrát kapjon.
A sushi ecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd fel, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik. Az így kapott ecetet öntsd a főtt rizsre, és jól keverd össze.
A sushi rizs ízesítése fontos, mert adja meg a sushi alap ízét. Ha túl sok ecetet adsz hozzá, az étel savanyú lesz.
A tojásokat egy tálban verd fel, és egy kevés szezámolajon egy serpenyőben kezd el sütni őket vékony rétegben, mindkét oldalukat. A legjobb, ha a tojásokat egyenletesen, vékony rétegben sütöd, hogy szép szabályosak legyenek.
A tojást a serpenyőben ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Az ideális textúra puha és nedves.
A kész tojásokat vágd hosszú csíkokra, és tedd félre.
A tojást érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy könnyen felhelyezhető legyen a sushira.
A kész sushi rizst kézzel formáld kis gombócokká. Tedd rá a nori lapot, majd helyezd rá a tojáscsíkokat.
A nori lapot a rizs és a tojás könnyen megtartja, így a sushi stabil marad.
Az elkészült tamago sushit finoman tálald, és fogyaszd el azonnal.
A tamago sushi legjobb frissen, amíg a rizs még langyos és az ízek frissenségükben vannak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.