Tamago Sushi, tojásos sushi, friss tojás a sushin

Tamago Sushi

A Tamago Sushi egy hagyományos japán étel, amely friss tojással és sushirizzsel készül. A Tamago (tojás) a sushi egyik különlegessége, és az étel ízét az édes és sós egyensúly adja. A tamagot gyakran tálalják előételként vagy főételként, és szoros kapcsolatban áll a japán étkezési kultúrával, amely a friss alapanyagokat és egyszerű elkészítési módot kedveli.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Friss tojás
200 g Rizs
3 ek. Sushi ecet
1 ek. Cukor
0.5 tk.
2 lap Nori (tengeri alga)
1 tk. Szezámolaj
1 csipet Tengeri só
1 ek. Mirin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat. Főzd meg a rizst sós vízben, majd hagyd pihenni 10-15 percig.

    A rizst nemcsak főzni, hanem hűteni is szükséges, hogy a sushira való rizs megfelelő textúrát kapjon.

    2

    A sushi ecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd fel, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik. Az így kapott ecetet öntsd a főtt rizsre, és jól keverd össze.

    A sushi rizs ízesítése fontos, mert adja meg a sushi alap ízét. Ha túl sok ecetet adsz hozzá, az étel savanyú lesz.

    3

    A tojásokat egy tálban verd fel, és egy kevés szezámolajon egy serpenyőben kezd el sütni őket vékony rétegben, mindkét oldalukat. A legjobb, ha a tojásokat egyenletesen, vékony rétegben sütöd, hogy szép szabályosak legyenek.

    A tojást a serpenyőben ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Az ideális textúra puha és nedves.

    4

    A kész tojásokat vágd hosszú csíkokra, és tedd félre.

    A tojást érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy könnyen felhelyezhető legyen a sushira.

    5

    A kész sushi rizst kézzel formáld kis gombócokká. Tedd rá a nori lapot, majd helyezd rá a tojáscsíkokat.

    A nori lapot a rizs és a tojás könnyen megtartja, így a sushi stabil marad.

    6

    Az elkészült tamago sushit finoman tálald, és fogyaszd el azonnal.

    A tamago sushi legjobb frissen, amíg a rizs még langyos és az ízek frissenségükben vannak.