Tamagoyaki rákpürével, omlett gazdag rákos töltelékkel

Tamagoyaki rákpürével

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy híres étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. A rákpüré hozzáadása még különlegesebbé teszi ezt a fogást, gazdagítva a tojás ízét és textúráját. A rákpürét szinte bárhogyan elkészíthetjük, de a legjobb, ha friss vagy fagyasztott rákot használunk, amit pürésítünk, így igazi tenger gyümölcse ízvilágot adunk az ételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
80 g Rákpüré
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákpürét készítsd el úgy, hogy a friss vagy fagyasztott rákot finomra pürésíted. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy szójaszószt, hogy könnyebben keverhető legyen.

    A rákpürét érdemes szűrni, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és sima textúrát kapj.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd a rákpürét. Ha szükséges, a rákpüré fölé szórhatsz még egy kevés tojást.

    A rákpürét ne rakd túl vastagon, hogy a tojás könnyen feltekercselhető legyen körülötte.

    5

    Miután a tojás és a rákpüré már összesült, óvatosan hajtsd félbe az omlettet. Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.