A sushi rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd egy lábasba, és add hozzá a vizet. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.
A rizst az étkezés előtt érdemes legalább 30 percig áztatni, hogy jobban megpuhuljon.
A tojásokat felverve, add hozzá a szójaszószt, mirint és egy csipet sót. Keverd jól össze.
A tojásokat óvatosan keverd, hogy a vegyületek jól eloszoljanak benne, és sima, homogén állagot kapj.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és adj hozzá egy kis olívaolajat. Öntsd bele a tojásos keveréket, és egyenletesen oszlasd el a serpenyő alján.
A serpenyőt ne tedd túl forróra, mert akkor a tojás túl gyorsan megsül és nem marad puha.
Amikor a tojás szélei megszilárdultak, hajtsd fel a széleit, és folyamatosan gördítsd össze az omlettet, amíg teljesen fel nem göngyölődik.
A tamagoyaki-t lépésről lépésre készítsd el, hogy szép, egyenletes rétegek jöjjenek létre.
A kész tamagoyaki-t tedd félre, és hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel egyenlő szeletekre.
A tojásos omlettet a legjobb, ha frissen tálaljuk, de ha előre elkészíted, akkor is finom marad.
A rizst egy tálban tálald, és halmozd a szeletelt tamagoyaki-t a tetejére. Díszítsd friss zöldhagymával, szezámmaggal és nori algával.
A nori alga a rizs tetején igazán autentikus ízt ad a tamagoyaki rizsnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.