Tamagoyaki rizs, friss tojással, rizses tálalással, szezámmaggal díszítve

Tamagoyaki rizs

A Tamagoyaki rizs egy tradicionális japán étel, amelyben a tojásos omlett és a rizs egyszerre találkozik. Eredetileg reggeliként szolgálták, de ma már világszerte ismert étel, amely gazdag ízekkel rendelkezik. A tamagoyaki készítése igazi művészet, mivel a tojásokat sokszor és apró lépésekben kell pirítani, hogy puha és krémes maradjon. Az étel szezámmaggal és friss zöldhagymával való díszítése tökéletesen kiegészíti a gazdag ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
250 ml Víz
4 db Tojás
2 ek. Soya szósz
1 ek. Mirin
1 ek. Olívaolaj
2 szál Friss zöldhagyma
2 db Tengeri alga (nori)
1 ek. Szezámmag
1 ek. Vörös borecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd egy lábasba, és add hozzá a vizet. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.

    A rizst az étkezés előtt érdemes legalább 30 percig áztatni, hogy jobban megpuhuljon.

    2

    A tojásokat felverve, add hozzá a szójaszószt, mirint és egy csipet sót. Keverd jól össze.

    A tojásokat óvatosan keverd, hogy a vegyületek jól eloszoljanak benne, és sima, homogén állagot kapj.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és adj hozzá egy kis olívaolajat. Öntsd bele a tojásos keveréket, és egyenletesen oszlasd el a serpenyő alján.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, mert akkor a tojás túl gyorsan megsül és nem marad puha.

    4

    Amikor a tojás szélei megszilárdultak, hajtsd fel a széleit, és folyamatosan gördítsd össze az omlettet, amíg teljesen fel nem göngyölődik.

    A tamagoyaki-t lépésről lépésre készítsd el, hogy szép, egyenletes rétegek jöjjenek létre.

    5

    A kész tamagoyaki-t tedd félre, és hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel egyenlő szeletekre.

    A tojásos omlettet a legjobb, ha frissen tálaljuk, de ha előre elkészíted, akkor is finom marad.

    6

    A rizst egy tálban tálald, és halmozd a szeletelt tamagoyaki-t a tetejére. Díszítsd friss zöldhagymával, szezámmaggal és nori algával.

    A nori alga a rizs tetején igazán autentikus ízt ad a tamagoyaki rizsnek.