Tamagoyaki sajttal, olvadt sajttal a tojásos omlettben

Tamagoyaki sajttal

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit főként reggelire fogyasztanak. Az omlett készítése során a tojásokat több rétegben sütik, hogy finom, lágy textúrát kapjanak. A sajt hozzáadása különleges gazdag ízt ad az ételnek, így egy könnyű és tápláló fogás jön létre. A sajt olvadása a tojásban fantasztikus ízharmóniát biztosít, miközben az étel textúrája krémes marad. Az étel ideális választás reggelire vagy akár könnyű vacsorára is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
80 g Reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    2

    A reszelt sajtot keverd bele a tojásos keverékbe. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben felolvadjon a sajt a tojásban.

    A sajtot válaszd olyan fajtából, ami jól olvad, mint például a cheddar vagy a mozzarella.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, hajtsd félbe az omlettet. Ha szeretnéd, a félbehajtott omlett közepére még egy kis sajtot szórhatsz.

    A sajtos omlettet ne süsd túl, hogy a sajt ne égjen meg, hanem csak szépen megolvadjon.

    5

    Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.