Tamagoyaki spenóttal, friss spenótos omlett szeletek tálalva

Tamagoyaki spenóttal

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit főként reggelire fogyasztanak. Az omlett készítése során a tojásokat több rétegben sütik, hogy finom, lágy textúrát kapjanak. A spenót hozzáadása különleges friss ízt ad az ételnek, így egy könnyű és tápláló fogás jön létre. A spenót friss zöld íze és a tojás gazdag textúrája harmonikus egyensúlyt alkot. Az étel ideális választás reggelire vagy akár könnyű vacsorára is, különösen a tavaszi hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
100 g Friss spenót
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forró vízben pár másodpercig blansírozd, hogy élénk zöld maradjon. Azután hideg vízben öblítsd le és csepegtesd le.

    A spenótot ne hagyd sokáig a forró vízben, mert elveszíti a szép zöld színét és az értékes tápanyagait is.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd a spenótot. Miután a tojás már félig megsült, óvatosan hajtsd össze a tojásos felét a spenótos rész fölé, hogy egy tekercset formázz.

    A spenótot ne rakd túl vastagon, mert akkor nem tud jól feltekercselődni a tojás.

    5

    Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.