Tamagoyaki szójaszósszal, omlett gazdag szójaszószos töltelékkel

Tamagoyaki szójaszósszal

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. A szójaszósz hozzáadása különleges ízvilágot ad a fogásnak, így a tojás gazdag és ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára, különösen azok számára, akik szeretnék kipróbálni a japán umami ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    2

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    3

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, hajtsd félbe az omlettet. Ismét öntsd rá a tojásos keverék egy részét, és süsd tovább, amíg az omlett kész nem lesz.

    Ha szeretnéd, a közepére szórhatsz egy kis szezámmagot, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.