Tamagoyaki tekercs, friss és ínycsiklandó japán tojás tekercs

Tamagoyaki tekercs

A Tamagoyaki egy hagyományos japán étel, amelyet édes és enyhén sós tojáskeverékből készítenek. A tojáslapokat rétegekben sütik meg, majd feltekerik. A Tamagoyaki tekercs gyakran tálalják sushi éttermekben, és népszerű az otthoni étkezésekhez is, mivel gyorsan elkészíthető és egyszerű. A tojásos íz és a rizs harmonikus egyensúlya különlegessé teszi ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 ek. Szoja szósz
1 tk. Cukor
1 ek. Mirin
1 tk. Szezámolaj
200 g Különleges sushi rizs
1 lap Nori (sushi algalap)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a szójaszószt, cukrot, mirint és szezámolajat. Alaposan keverjük össze.

    Ha szeretnéd, a tojásos keverékhez egy csipet sót is adhatsz a fokozott ízért.

    2

    Egy teflon serpenyőt melegítsünk fel, és kenjük ki egy kis szezámolajjal. Öntsünk bele egy vékony réteg tojásos keveréket, és süssük 1-2 percig.

    Ügyelj arra, hogy a tűz ne legyen túl magas, hogy a tojás ne égjen meg.

    3

    Amikor a tojás elkezd megszilárdulni, tekerjük fel a tojáslapot, és helyezzük félre. Ezután ismét öntsük bele a tojáskeveréket, és a már megtekert tojáslapot helyezzük rá, hogy egy újabb réteg süljön rá.

    Minden újabb réteg tojás keverésénél ügyelj arra, hogy vékony réteget öntsünk a serpenyőbe, hogy szépen összeérjenek.

    4

    Ismételjük meg ezt a folyamatot, amíg el nem fogy a tojáskeverék. Amikor kész, vegyük ki a tekercset, és hagyjuk hűlni egy kicsit.

    A tekercsnek kívül ropogósnak, belül pedig puhanak kell lennie.

    5

    A rizst egy tepsiben, nori lapra helyezve terítsük el, majd a kész Tamagoyaki tekercset tekerjük fel a rizs segítségével.

    A rizs ne legyen túl meleg, hogy ne olvassza fel a nori algalapot.

    6

    Tálald az elkészült Tamagoyaki tekercset, szeleteld fel kis darabokra, és kínáld.