A tojásokat felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a szójaszószt, cukrot, mirint és szezámolajat. Alaposan keverjük össze.
Ha szeretnéd, a tojásos keverékhez egy csipet sót is adhatsz a fokozott ízért.
Egy teflon serpenyőt melegítsünk fel, és kenjük ki egy kis szezámolajjal. Öntsünk bele egy vékony réteg tojásos keveréket, és süssük 1-2 percig.
Ügyelj arra, hogy a tűz ne legyen túl magas, hogy a tojás ne égjen meg.
Amikor a tojás elkezd megszilárdulni, tekerjük fel a tojáslapot, és helyezzük félre. Ezután ismét öntsük bele a tojáskeveréket, és a már megtekert tojáslapot helyezzük rá, hogy egy újabb réteg süljön rá.
Minden újabb réteg tojás keverésénél ügyelj arra, hogy vékony réteget öntsünk a serpenyőbe, hogy szépen összeérjenek.
Ismételjük meg ezt a folyamatot, amíg el nem fogy a tojáskeverék. Amikor kész, vegyük ki a tekercset, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
A tekercsnek kívül ropogósnak, belül pedig puhanak kell lennie.
A rizst egy tepsiben, nori lapra helyezve terítsük el, majd a kész Tamagoyaki tekercset tekerjük fel a rizs segítségével.
A rizs ne legyen túl meleg, hogy ne olvassza fel a nori algalapot.
Tálald az elkészült Tamagoyaki tekercset, szeleteld fel kis darabokra, és kínáld.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.