Tamari zöldségekkel, friss korianderrel tálalva

Tamari zöldségekkel

A Tamari zöldségekkel egy könnyű, de ínycsiklandó étel, amely a gazdag Tamari szójaszósz ízével és a friss zöldségekkel készült. A Tamari szójaszósz tradicionálisan japán eredetű, és gluténmentes alternatívát kínál a hagyományos szójaszósz helyett. Az étel a japán konyhában gyakran előfordul, de más ázsiai ételekben is elterjedt. A zöldségek gazdag íze és a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak, így egy remek ételt alkotnak, amely gyorsan elkészíthető, és tápláló is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Brokkoli
100 g Sárgarépa
150 g Cukkini
1 db Paprika
3 ek. Tamari szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (brokkolit, sárgarépát, cukkinit és paprikát) vágd fel apró darabokra, hogy egyenletesen sülhessenek.

    Próbálj egyforma méretű darabokat vágni, hogy a zöldségek egyszerre süljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és gyömbér pirítása segít kiemelni az ízeket, de ügyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a felvágott zöldségeket, és párold őket közepes lángon 5-7 percig, amíg megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ha a zöldségek túl hamar elkezdenek puhulni, csökkentsd a hőt, hogy ne veszítsenek szép színükből.

    4

    Öntsd rá a Tamari szójaszószt, és keverd össze, hogy minden zöldség egyenletesen bevonódjon.

    A Tamari szójaszósz gluténmentes, és erősebb ízű, mint a hagyományos szójaszósz.

    5

    Szórd meg a szezámmaggal, és keverd el. Párold még 1-2 percig, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és aromája jól kiegészíti a Tamari szójaszósz gazdag ízét.