Tapioca puding fahéjjal, krémes és selymes állagú

Tapioca puding fahéjjal

A tapioca puding a klasszikus desszertek közé tartozik, és számos kultúrában népszerű, különösen a latin-amerikai és ázsiai konyhákban. A puding alapja a tapioca gyöngy, amelynek különleges, rugalmas textúrája van. Az édesség alapvetően tejjel, cukorral és tojással készül, amelyet vaníliával és fahéjjal ízesítenek. A fahéj hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízeket, így tökéletes választás egy könnyű, de mégis finom desszerthez. Ezt a pudingot készítheted melegen, de hűtve is remek választás!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca gyöngy
500 ml Tej
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet
2 db Tojás sárgája

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tapioca gyöngyöket egy közepes tálba, öntsd le vízzel, és hagyd ázni legalább 30 percig. Ez segít, hogy a gyöngyök könnyebben megpuhuljanak.

    Ha sietsz, 15 perc is elég lehet az áztatáshoz, de ha több időd van, hagyd hosszabb ideig ázni.

    2

    Ezután egy közepes lábasban melegítsd a tejet közepes lángon. Adj hozzá cukrot, egy csipet sót, és kevergesd, amíg a cukor elolvad.

    Ne hagyd felforrni a tejet, csak melegítsd fel, hogy ne égesd le!

    3

    Amikor a tej felmelegedett, add hozzá az áztatott tapioca gyöngyöket. Folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon le, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak.

    Ha a tapioca túl sűrűsödik, adj hozzá még egy kis tejet, hogy elérd a kívánt állagot.

    4

    A tojássárgáját egy tálban verd fel, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró tejet, miközben folyamatosan kevergeted. Ezután tedd vissza a tejes keveréket a lábasba, és főzd tovább alacsony lángon.

    Ne öntsd a tojást közvetlenül a forró tejbe, mert akkor megfőhet. Fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a darabos állagot.

    5

    Add hozzá a vaníliát és a fahéjat, majd főzd még 5 percig, amíg a puding besűrűsödik.

    Ha intenzívebb fahéjas ízt szeretnél, egy kevés fahéjjal is megszórhatod a pudingot a tálalás előtt.

    6

    Ha a puding elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálalás előtt egy kis fahéjjal díszítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A puding hidegen és melegen is finom, így tálalhatod langyosan, vagy hűtsd le a hűtőben, hogy friss és hűs desszertet kapj.