Tapioca puding fahĂ©jjal, krĂ©mes Ă©s selymes ĂĄllagĂș

Tapioca puding fahéjjal

A tapioca puding a klasszikus desszertek közĂ© tartozik, Ă©s szĂĄmos kultĂșrĂĄban nĂ©pszerƱ, kĂŒlönösen a latin-amerikai Ă©s ĂĄzsiai konyhĂĄkban. A puding alapja a tapioca gyöngy, amelynek kĂŒlönleges, rugalmas textĂșrĂĄja van. Az Ă©dessĂ©g alapvetƑen tejjel, cukorral Ă©s tojĂĄssal kĂ©szĂŒl, amelyet vanĂ­liĂĄval Ă©s fahĂ©jjal Ă­zesĂ­tenek. A fahĂ©j hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi az Ă­zeket, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, de mĂ©gis finom desszerthez. Ezt a pudingot kĂ©szĂ­theted melegen, de hƱtve is remek vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Tapioca gyöngy
⭕ 500 ml Tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 db Tojás sárgája

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tapioca gyöngyöket egy közepes tålba, öntsd le vízzel, és hagyd åzni legalåbb 30 percig. Ez segít, hogy a gyöngyök könnyebben megpuhuljanak.

    Ha sietsz, 15 perc is elĂ©g lehet az ĂĄztatĂĄshoz, de ha több idƑd van, hagyd hosszabb ideig ĂĄzni.

    2

    Ezutån egy közepes låbasban melegítsd a tejet közepes långon. Adj hozzå cukrot, egy csipet sót, és kevergesd, amíg a cukor elolvad.

    Ne hagyd felforrni a tejet, csak melegítsd fel, hogy ne égesd le!

    3

    Amikor a tej felmelegedett, add hozzĂĄ az ĂĄztatott tapioca gyöngyöket. Folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon le, Ă©s hagyd fƑzni 15-20 percig, amĂ­g a gyöngyök megpuhulnak Ă©s ĂĄttetszƑvĂ© vĂĄlnak.

    Ha a tapioca tĂșl sƱrƱsödik, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis tejet, hogy elĂ©rd a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot.

    4

    A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt egy tĂĄlban verd fel, majd fokozatosan öntsd hozzĂĄ a forrĂł tejet, miközben folyamatosan kevergeted. EzutĂĄn tedd vissza a tejes keverĂ©ket a lĂĄbasba, Ă©s fƑzd tovĂĄbb alacsony lĂĄngon.

    Ne öntsd a tojĂĄst közvetlenĂŒl a forrĂł tejbe, mert akkor megfƑhet. Fokozatosan add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a darabos ĂĄllagot.

    5

    Add hozzĂĄ a vanĂ­liĂĄt Ă©s a fahĂ©jat, majd fƑzd mĂ©g 5 percig, amĂ­g a puding besƱrƱsödik.

    Ha intenzĂ­vebb fahĂ©jas Ă­zt szeretnĂ©l, egy kevĂ©s fahĂ©jjal is megszĂłrhatod a pudingot a tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    6

    Ha a puding elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt sƱrƱsĂ©get, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd hƱlni. TĂĄlalĂĄs elƑtt egy kis fahĂ©jjal dĂ­szĂ­theted, hogy mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbb legyen.

    A puding hidegen Ă©s melegen is finom, Ă­gy tĂĄlalhatod langyosan, vagy hƱtsd le a hƱtƑben, hogy friss Ă©s hƱs desszertet kapj.