Tapioca puding karamellöntettel, frissen tálalva

Tapioca puding karamellöntettel

A tapioca puding egy hagyományos édesség, amely a latin-amerikai konyhában gyakran szerepel. A tapioca gyöngyök egyedi textúrája és a tej, valamint karamell öntet különleges ízélményt nyújtanak. Az édesség különösen finom, ha hűtve tálalják, és a karamellöntet ad neki egy extra ínycsiklandó réteget. Ez a recept tökéletes választás lehet egy könnyed desszerthez, vagy egy különleges étkezés után.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca gyöngy
500 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
1 ek. Vaj
100 g Cukor (karamellhez)
2 ek. Víz (karamellhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioca gyöngyöket alaposan öblítsd le hideg vízben. Tedd őket egy lábasba, és öntsd fel a tejjel.

    A tapioca gyöngyöket mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, amelyek a csomagolás során keletkezhetnek.

    2

    Főzd a tapiocát alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a gyöngyök megpuhulnak és a tej besűrűsödik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

    A tapioca gyöngyök hajlamosak leégni, ezért folyamatosan keverni kell őket. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    Amikor a gyöngyök megpuhultak, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Keverd jól össze, és főzd még 5-10 percig, amíg a puding krémes állagú lesz.

    A só kiemeli az édes ízeket, így ne hagyd ki, hogy a puding még ízletesebb legyen.

    4

    Miután elkészült, vedd le a tűzről, és add hozzá a vajat. Keverd simára, majd hagyd kicsit hűlni.

    A vaj segít selymesebbé tenni a pudingot, így érdemes friss vajat használni.

    5

    A karamellöntethez, egy kis serpenyőben, a cukrot és a vizet hevítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A karamell készítésekor figyelj, hogy a cukor ne égjen meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy fokozatosan olvadjon.

    6

    Amikor a cukor feloldódott, emeld meg a hőt, és hagyd a szirupot forrni, amíg sötét karamell színű lesz. Ekkor vedd le a tűzről, és öntsd rá a kész karamellt a puding tetejére.

    A karamell készítése során mindig figyelj a színére, mert a túlfőtt karamell keserűvé válhat.

    7

    Tálald a pudingot hűtve, a karamellöntettel a tetején.

    A karamell a hűtött puding tetején megdermed, így még szebbé és finomabbá válik a desszert.