A tapioca gyöngyöket alaposan öblítsd le hideg vízben. Tedd őket egy lábasba, és öntsd fel a tejjel.
A tapioca gyöngyöket mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, amelyek a csomagolás során keletkezhetnek.
Főzd a tapiocát alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a gyöngyök megpuhulnak és a tej besűrűsödik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
A tapioca gyöngyök hajlamosak leégni, ezért folyamatosan keverni kell őket. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis tejet.
Amikor a gyöngyök megpuhultak, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Keverd jól össze, és főzd még 5-10 percig, amíg a puding krémes állagú lesz.
A só kiemeli az édes ízeket, így ne hagyd ki, hogy a puding még ízletesebb legyen.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és add hozzá a vajat. Keverd simára, majd hagyd kicsit hűlni.
A vaj segít selymesebbé tenni a pudingot, így érdemes friss vajat használni.
A karamellöntethez, egy kis serpenyőben, a cukrot és a vizet hevítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A karamell készítésekor figyelj, hogy a cukor ne égjen meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy fokozatosan olvadjon.
Amikor a cukor feloldódott, emeld meg a hőt, és hagyd a szirupot forrni, amíg sötét karamell színű lesz. Ekkor vedd le a tűzről, és öntsd rá a kész karamellt a puding tetejére.
A karamell készítése során mindig figyelj a színére, mert a túlfőtt karamell keserűvé válhat.
Tálald a pudingot hűtve, a karamellöntettel a tetején.
A karamell a hűtött puding tetején megdermed, így még szebbé és finomabbá válik a desszert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.