A fokhagymát vágd apróra, és egy csipet sóval pürésítsd.
A fokhagyma könnyebben pürésíthető, ha először egy kicsit összenyomod a lapjával a kés segítségével.
A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá az aprított fokhagymát, cukrot, citromlevet, és keverd simára.
A joghurt választása kulcsfontosságú: ha zsírosabb joghurtot használsz, az étel gazdagabb ízű lesz.
A uborkát hámozd meg, majd vágd apró kockákra és add hozzá a joghurtos keverékhez.
A kis kockákra vágott uborka könnyebben felszívja a joghurtos pácot, így még frissebb lesz az íze.
A diót durvára aprítsd, és szórd a joghurtos keverékhez, majd keverd össze alaposan.
A pirított dió extra ízt és ropogósságot ad a taratornak, de ha nem szereted, nyugodtan hagyd ki.
Egy kevés olívaolajat is adj hozzá, és ízesítsd borssal. A kaprot aprítsd fel, és keverd bele.
A friss kapor adja meg a tarator friss, zöld ízét, így ne hagyd ki belőle!
Tálald hidegen, és élvezd a friss, fűszeres taratort!
A tarator legfinomabb, ha néhány órát pihenteted a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.