Friss tarator fokhagymával és uborkával tálalva

Tarator fokhagymával

A tarator egy tradicionális balkáni étel, amely a meleg hónapokban különösen népszerű. Joghurtos alapú leves, amely friss uborkával, fokhagymával és olívaolajjal készül. Az ételt különböző variációkban készítik, és bár egyes országokban hideg levest tálalnak belőle, mások pástétomként is fogyasztják. A tarator friss, könnyű étel, amely jól illik a nyári asztalra, különösen friss saláták és grillezett húsok mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Joghurt
1 csipet Cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 db Uborka
50 g Dió
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 ág Friss kapor
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát vágd apróra, és egy csipet sóval pürésítsd.

    A fokhagyma könnyebben pürésíthető, ha először egy kicsit összenyomod a lapjával a kés segítségével.

    2

    A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá az aprított fokhagymát, cukrot, citromlevet, és keverd simára.

    A joghurt választása kulcsfontosságú: ha zsírosabb joghurtot használsz, az étel gazdagabb ízű lesz.

    3

    A uborkát hámozd meg, majd vágd apró kockákra és add hozzá a joghurtos keverékhez.

    A kis kockákra vágott uborka könnyebben felszívja a joghurtos pácot, így még frissebb lesz az íze.

    4

    A diót durvára aprítsd, és szórd a joghurtos keverékhez, majd keverd össze alaposan.

    A pirított dió extra ízt és ropogósságot ad a taratornak, de ha nem szereted, nyugodtan hagyd ki.

    5

    Egy kevés olívaolajat is adj hozzá, és ízesítsd borssal. A kaprot aprítsd fel, és keverd bele.

    A friss kapor adja meg a tarator friss, zöld ízét, így ne hagyd ki belőle!

    6

    Tálald hidegen, és élvezd a friss, fűszeres taratort!

    A tarator legfinomabb, ha néhány órát pihenteted a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.