Tarhana paradicsompürével, gazdag fűszeres török leves friss petrezselyemmel

Tarhana Paradicsompürével

A tarhana egy hagyományos török étel, amelynek gyökerei mélyen a török konyha történetében rejlenek. Az ételt gyakran készítik különféle zöldségekkel, és leginkább hideg téli napokon fogyasztják, mivel gazdag és tápláló. A paradicsompürével készült tarhana leves egy különleges változata a klasszikus receptnek, ahol a paradicsom és a tarhana fűszeres ízei remekül kiegészítik egymást. A friss petrezselyem és a fűszerek egyedi ízkombinációt biztosítanak, amit mindenki imádni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tarhana
400 ml Paradicsompüré
1 l Víz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarhanát egy nagy tálba tedd, és öntsd fel a vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a tarhana megpuhuljon.

    A tarhanát először meleg vízben is áztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon, de ne hagyd túl sokáig, hogy ne váljon túl lágyá.

    2

    Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma hamar megéghet, így folyamatosan kevergesd, hogy ne kapjon keserű ízt.

    3

    Add hozzá a paradicsompürét a fokhagymához, majd fűszerezd sóval és köménnyel. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig.

    A paradicsompüré fokozza az étel ízét, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, hogy ellensúlyozza a savasságát.

    4

    Miután a paradicsompüré jól felforrt és összeért, add hozzá a megpuhult tarhanát, és keverd alaposan össze.

    Ha a tarhana túl sűrűvé tette a levest, adj hozzá egy kis extra vizet vagy alaplevet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Főzd a levest 15-20 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a tarhana teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Ne felejts el időnként megkeverni, hogy a tarhana ne ragadjon le az edény aljára.

    6

    Tálald friss, aprított petrezselyemmel díszítve, és élvezd a finom, gazdag ízű tarhana levest.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a paradicsom ízét, így ne hagyd ki ezt a díszítést.