A tarhanát egy nagy tálba tedd, és öntsd fel a vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a tarhana megpuhuljon.
A tarhanát először meleg vízben is áztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon, de ne hagyd túl sokáig, hogy ne váljon túl lágyá.
Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma hamar megéghet, így folyamatosan kevergesd, hogy ne kapjon keserű ízt.
Add hozzá a paradicsompürét a fokhagymához, majd fűszerezd sóval és köménnyel. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig.
A paradicsompüré fokozza az étel ízét, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, hogy ellensúlyozza a savasságát.
Miután a paradicsompüré jól felforrt és összeért, add hozzá a megpuhult tarhanát, és keverd alaposan össze.
Ha a tarhana túl sűrűvé tette a levest, adj hozzá egy kis extra vizet vagy alaplevet, hogy a kívánt állagot elérd.
Főzd a levest 15-20 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a tarhana teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ne felejts el időnként megkeverni, hogy a tarhana ne ragadjon le az edény aljára.
Tálald friss, aprított petrezselyemmel díszítve, és élvezd a finom, gazdag ízű tarhana levest.
A petrezselyem frissessége kiemeli a paradicsom ízét, így ne hagyd ki ezt a díszítést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.