Krémes tárkonyos csirkerémleves tálalva

Tárkonyos csirkerémleves

A tárkonyos csirkerémleves egy igazi magyar klasszikus, amely a csirke lágy ízét és a tárkony frissességét ötvözi. Képzeld el, ahogy a frissen főtt, illatos leves betölti a konyhát, miközben a pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a tálaláskor. Az elkészítés egyik titka, hogy a tárkonyt csak a végén adjuk hozzá, hogy megőrizze aromáját és frissességét. Ezzel a recepttel garantáltan egy könnyed, mégis tartalmas tárkonyos csirkerémlevest készíthetsz otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkemell
2 db Sárgarépa
1 db Fehérrépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
800 ml Zöldségalaplé
150 ml Tejszín
5 g Tárkony
15 ml Citromlé
5 g
2 g Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockázd fel, a zöldségeket hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A csirkemellet kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágd, hogy egyenletesen átsüljön. A zöldségeket se túl nagyra, se túl kicsire vágd, hogy ne főjenek szét.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vagy zúzott formában aprítsd.

    3

    Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert megkeseredhet a leves íze. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le.

    4

    Add hozzá a csirkemellet, és pirítsd fehéredésig.

    A csirkemellet ne pirítsd túl, csak amíg a külseje kifehéredik. Így megőrzi a szaftosságát.

    5

    Tedd bele a feldarabolt sárgarépát és fehérrépát, majd keverd jól össze.

    A sárgarépát és a fehérrépát egyenletes méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    6

    Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 25 percig, amíg a csirke és a zöldségek megpuhulnak.

    Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves. A főzési idő függ a zöldségek és a csirke méretétől, ezért ellenőrizd, hogy megpuhultak-e.

    7

    Adj hozzá sót, borsot és a tárkonyt, majd főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tárkonyt frissen vagy szárítva is használhatod. A friss tárkony íze intenzívebb, ezért kevesebb is elég belőle. Kóstold meg a levest, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.

    8

    Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

    A pürésítés előtt vedd le a levest a tűzről, és óvatosan pürésítsd, hogy ne fröccsenjen ki a forró leves. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.

    9

    Öntsd hozzá a tejszínt és a citromlevet, majd keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig alacsony lángon.

    A tejszíntől krémesebb lesz a leves. A citromlé frissességet ad a levesnek. Ne forrald sokáig a tejszínnel, mert kicsapódhat.

    10

    Tálald friss tárkonylevelekkel és pirított kenyérkockákkal.

    A kenyérkockákat vajon vagy olívaolajon pirítsd meg, és fűszerezheted fokhagymával vagy fűszerpaprikával is.