Tárkonyos gyömbéres tejszínes mártás tálalva

Tárkonyos gyömbéres tejszínes mártás

A tárkonyos mártások a francia konyha klasszikusai közé tartoznak, de a friss gyömbér hozzáadásával új, izgalmas ízvilágot hozhatunk létre. A tejszín krémes állaga tökéletesen kiegyensúlyozza a gyömbér fűszerességét és a tárkony frissességét. Képzeld el, ahogy a tejszín selymes textúrája találkozik a gyömbér csípős aromájával, miközben a tárkony üde illata betölti a konyhát. Ez a mártás kiválóan illik halakhoz, csirkehúsokhoz és grillezett zöldségekhez. Az elkészítése gyors és egyszerű, de az ízek gazdagsága minden étkezést felejthetetlenné tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
15 g Friss tárkony
20 g Friss gyömbér
30 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom leve
5 g
3 g Fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a gyömbért és fokhagymát hámozd meg és reszeld le, a tárkonyt finomra vágd, a citrom levét facsard ki.

    A gyömbért érdemes egy kiskanállal meghámozni, így kevesebb vész kárba.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz a mártás.

    3

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd hozzá a frissen facsart citromlevet, sót és fehér borsot. Keverd alaposan össze.

    A citromlevet fokozatosan adagold, mert a tejszín kicsapódhat tőle. Használj zsíros tejszínt a legjobb eredmény érdekében.

    4

    Forrald fel a mártást, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a mártást, mert könnyen leéghet az alja. Időnként keverd meg.

    5

    Add hozzá a finomra vágott tárkonyt, és főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tárkonyt csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.

    6

    Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több citromlével vagy sóval. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.

    A botmixerrel való turmixolás előtt hagyd kicsit hűlni a mártást, hogy elkerüld a baleseteket.

    7

    Hagyd kissé kihűlni, majd tálald halak, csirkehús vagy grillezett zöldségek mellé. Hűtőszekrényben tárolva akár 3 napig is eltartható.

    A mártást légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne vegye át a hűtő szagait.