A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. A kapribogyót öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót, és aprítsd durvára. A tárkony leveleit vágd finomra.
A kapribogyót érdemes kóstolni öblítés után, hogy mennyire sós, és ennek megfelelően adagolni a sót a szószba.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Az olívaolaj ne legyen túl forró, mert a gyömbér és a fokhagyma könnyen megég.
Öntsd hozzá a fehérbor ecetet, citromlevet és a mézet, majd keverd össze. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fehérbor ecet helyett használhatsz rizsecetet is, ami lágyabb ízt kölcsönöz a szósznak.
Add hozzá az aprított kapribogyót és tárkonyt, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze alaposan, és főzd további 2 percig.
A kapribogyó és a tárkony hozzáadása után már ne főzd túl a szószt, mert a tárkony elveszítheti az aromáját.
Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Hűtsd le, majd tálald grillezett halakhoz, húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szószt hűtve tálald, mert úgy érvényesülnek legjobban az ízei. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.