Tárkonyos kapribogyós gyömbérszósz tálalva

Tárkonyos kapribogyós gyömbérszósz

A tárkonyos kapribogyós gyömbérszósz a mediterrán és ázsiai ízvilágok találkozásából született. A kapribogyó sós-fanyar íze, a gyömbér enyhe csípőssége és a tárkony friss, enyhén ánizsos aromája harmonikus, üde szószt eredményez. Ahogy a gyömbér és a fokhagyma pirul az olívaolajban, a kapribogyó és tárkony frissessége kiegyensúlyozza a szósz intenzív ízét. Ez a mártás kiválóan illik grillezett halakhoz, csirkéhez, de sült zöldségekkel is tökéletes. A mártás titka az alapanyagok frissességében és az ízek tökéletes arányában rejlik. Ha erősebb gyömbéres ízre vágysz, növeld a gyömbér mennyiségét, vagy ha enyhébb szószt szeretnél, adj hozzá több olívaolajat. A szósz hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
15 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kapribogyó
1 ek. Friss tárkony
2 ek. Fehérbor ecet
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 tk. Méz
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. A kapribogyót öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót, és aprítsd durvára. A tárkony leveleit vágd finomra.

    A kapribogyót érdemes kóstolni öblítés után, hogy mennyire sós, és ennek megfelelően adagolni a sót a szószba.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Az olívaolaj ne legyen túl forró, mert a gyömbér és a fokhagyma könnyen megég.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbor ecetet, citromlevet és a mézet, majd keverd össze. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fehérbor ecet helyett használhatsz rizsecetet is, ami lágyabb ízt kölcsönöz a szósznak.

    4

    Add hozzá az aprított kapribogyót és tárkonyt, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze alaposan, és főzd további 2 percig.

    A kapribogyó és a tárkony hozzáadása után már ne főzd túl a szószt, mert a tárkony elveszítheti az aromáját.

    5

    Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Hűtsd le, majd tálald grillezett halakhoz, húsokhoz vagy zöldségekhez.

    A szószt hűtve tálald, mert úgy érvényesülnek legjobban az ízei. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy olívaolajat.