Tárkonyos lime tequilás chutney tálalva

Tárkonyos lime tequilás chutney

A tárkonyos lime tequilás chutney az édes, savanyú és fűszeres ízek izgalmas kombinációját nyújtja. A lime citrusos frissessége és a tequila karakteres aromája tökéletesen harmonizál a tárkony fűszeres ízével, így egy igazán különleges chutney-t kapunk. Képzeld el, ahogy a lime illata keveredik a tequila enyhe csípősségével, miközben a tárkony fűszeres aromája betölti a konyhát. Ez a mártás ideális kiegészítő grillezett húsokhoz, sajtokhoz vagy akár pirítós mellé is. Az elkészítése egyszerű, de az ízek gazdagsága minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Friss lime
50 ml Tequila
15 g Friss tárkony
60 g Barnacukor
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Almaecet
20 ml Olívaolaj
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a lime-okat facsard ki, a héjukat reszeld le, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a tárkonyt vágd fel.

    A lime-ok héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, és édesebb ízt kapjon.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a tequilát, és forrald 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A tequila hozzáadásakor óvatosan öntsd a serpenyőbe, mert hirtelen gőz keletkezhet.

    5

    Add hozzá a frissen facsart lime levét, a reszelt héjat, az almaecetet és a barnacukrot. Keverd alaposan össze.

    A lime levét és héját egyszerre add hozzá, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    Fűszerezd sóval és borssal, majd forrald fel a chutney-t. Csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg sűrű, lekvárszerű állagú lesz.

    A chutney-t gyakran keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára. A sűrűséget úgy ellenőrizheted, hogy egy kanálra teszel egy keveset, és ha nem folyik le gyorsan, akkor jó.

    7

    Add hozzá az aprított tárkonyt, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tárkonyt csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    8

    Hagyd a chutney-t kihűlni, majd töltsd tiszta üvegekbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is eltartható.

    A chutney-t sterilizált üvegekbe töltve hosszabb ideig is eltarthatod. A sterilizáláshoz forrald ki az üvegeket és a fedőket.