Tárkonyos mézes vajmártás tálalva

Tárkonyos mézes vajmártás

A tárkonyos mézes vajmártás egy elegáns és sokoldalú kísérő, amely a francia konyha egyik klasszikusa. A tárkony földes, enyhén ánizsos íze remekül kiegészíti a méz édességét és a vaj gazdag textúráját. Ez a szósz kiváló választás sült csirke, halételek vagy párolt zöldségek mellé, és egyszerűen elkészíthető otthon is. Egy finom tárkonyos mártás könnyedén feldobja az étkezéseket, legyen szó ünnepi alkalmakról vagy hétköznapi vacsoráról.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Vaj
10 g Friss tárkony
2 ek. Méz
30 ml Friss citromlé
50 ml Húsleves alaplé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a friss tárkonyt, és készítsd elő a többi hozzávalót. Ez segít az egyszerűbb és gyorsabb elkészítésben.

    A tárkonyt közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját. Ha nincs friss tárkony, használhatsz szárítottat, de annak az íze kevésbé intenzív.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony hőmérsékleten, hogy ne égjen meg.

    A vajat alacsony lángon olvaszd, hogy ne barnuljon meg, mert az befolyásolja a mártás színét és ízét.

    3

    Add hozzá a mézet, és keverd össze, amíg homogén nem lesz. Ez édes és gazdag alapot ad a mártásnak.

    A méz fajtája befolyásolja a mártás ízét. Használj jó minőségű, folyékony mézet.

    4

    Öntsd hozzá a citromlevet és a húsleves alaplét, majd keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 3-5 percig.

    A citromlé frissíti a mártást, de ne tegyél bele túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. A húsleves alaplé helyett használhatsz zöldség alaplevet is.

    5

    Keverd bele az aprított tárkonyt, és ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tárkonyt csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Kóstold meg, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.

    6

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald azonnal sült csirke vagy halételek mellé, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőben.

    A mártás a hűtőben 2-3 napig tárolható. Tálalás előtt melegítsd fel.