Aprítsd fel a friss tárkonyt, és készítsd elő a többi hozzávalót. Ez segít az egyszerűbb és gyorsabb elkészítésben.
A tárkonyt közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját. Ha nincs friss tárkony, használhatsz szárítottat, de annak az íze kevésbé intenzív.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony hőmérsékleten, hogy ne égjen meg.
A vajat alacsony lángon olvaszd, hogy ne barnuljon meg, mert az befolyásolja a mártás színét és ízét.
Add hozzá a mézet, és keverd össze, amíg homogén nem lesz. Ez édes és gazdag alapot ad a mártásnak.
A méz fajtája befolyásolja a mártás ízét. Használj jó minőségű, folyékony mézet.
Öntsd hozzá a citromlevet és a húsleves alaplét, majd keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 3-5 percig.
A citromlé frissíti a mártást, de ne tegyél bele túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. A húsleves alaplé helyett használhatsz zöldség alaplevet is.
Keverd bele az aprított tárkonyt, és ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tárkonyt csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Kóstold meg, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald azonnal sült csirke vagy halételek mellé, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőben.
A mártás a hűtőben 2-3 napig tárolható. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.