A fokhagymát reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra, a friss tárkonyt vágd apróra.
A tárkonyt közvetlenül a felhasználás előtt vágd apróra, hogy ne barnuljon meg.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet és keserű ízt adhat a mártásnak.
Add hozzá a lisztet, és keverd el, majd pirítsd világos aranybarnára 1-2 perc alatt.
Ügyelj, hogy a liszt ne égjen meg, mert keserű lesz a mártás.
Öntsd hozzá a fehérbort és a húsalaplevet, folyamatos keverés mellett főzd 2-3 percig.
A fehérbort lassan adagold, hogy ne csomósodjon össze a liszt.
Add hozzá a tejszínt és a dijoni mustárt, majd alacsony lángon főzd tovább 5 percig.
A dijoni mustár helyett használhatsz más mustárt is, de a dijoni íze a legideálisabb.
Szórd bele a zöldborsot és a friss tárkonyt, majd főzd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldbors mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd főzd további 2 percig.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több sót vagy borsot.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, steak vagy grillezett zöldségek mellé.
A mártás jól passzol marhahúshoz vagy sertéshúshoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.