Tarte de nata eperrel, tejszínnel és friss eperrel díszítve

Tarte de nata eperrel

A Tarte de nata eperrel egy hagyományos portugál sütemény, amely az édes tejszínes krém és a ropogós tészta tökéletes kombinációjával vált világszerte népszerűvé. Az eper frissessége és édes íze tökéletes kiegészítője a gazdag krémnek. Az étel szoros kapcsolatban áll a portugál desszertek kultúrájával, és gyakran találkozhatunk vele különleges alkalmakon. A Tarte de nata egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely mindenki kedvence lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Leveles tészta
200 ml Tejszín
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
3 db Tojássárgája
6 db Eper
2 ek. Liszt
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát egy piteformába helyezzük, és a széleit a forma peremére igazítjuk.

    Ha a tészta túl ragadós, akkor egy kevés liszttel szórjuk meg, hogy könnyen kezelhető legyen.

    2

    A tejszínt és a cukrot egy lábasban felforraljuk. Ha forr, levesszük a tűzről.

    A cukrot teljesen fel kell oldani a tejszínben, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg.

    3

    A tojássárgáját egy tálban a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük.

    A tojássárgáját ne verjük túl erősen, hogy ne keletkezzenek benne buborékok, mert az étel textúrája nem lesz olyan sima.

    4

    Lassan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a forró tejszínt a tojássárgájához, és alaposan keverjük el, hogy homogén masszát kapjunk.

    Ezt a lépést érdemes lassan végezni, hogy a tojás ne süljön meg a forró tejszínben.

    5

    A keveréket visszaöntjük a lábasba, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítjük, amíg egy krémes állagot nem kapunk.

    A krémnek ne legyen túlságosan sűrű, mert a hűlés közben tovább fog szilárdulni.

    6

    A kész krémet öntsd a tésztára, és tedd a sütőbe 15-20 percre, amíg a teteje enyhén megpirul.

    A tészta széle ne égjen meg, ezért ha szükséges, takard le a formát alufóliával a sütés első felében.

    7

    Miután a sütemény elkészült, hagyd hűlni, majd tálalás előtt díszítsd friss eperrel.

    Az eper frissessége kulcsfontosságú, hogy a sütemény ízét kiemelje.