Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát egy piteformába helyezzük, és a széleit a forma peremére igazítjuk.
Ha a tészta túl ragadós, akkor egy kevés liszttel szórjuk meg, hogy könnyen kezelhető legyen.
A tejszínt és a cukrot egy lábasban felforraljuk. Ha forr, levesszük a tűzről.
A cukrot teljesen fel kell oldani a tejszínben, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg.
A tojássárgáját egy tálban a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük.
A tojássárgáját ne verjük túl erősen, hogy ne keletkezzenek benne buborékok, mert az étel textúrája nem lesz olyan sima.
Lassan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a forró tejszínt a tojássárgájához, és alaposan keverjük el, hogy homogén masszát kapjunk.
Ezt a lépést érdemes lassan végezni, hogy a tojás ne süljön meg a forró tejszínben.
A keveréket visszaöntjük a lábasba, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítjük, amíg egy krémes állagot nem kapunk.
A krémnek ne legyen túlságosan sűrű, mert a hűlés közben tovább fog szilárdulni.
A kész krémet öntsd a tésztára, és tedd a sütőbe 15-20 percre, amíg a teteje enyhén megpirul.
A tészta széle ne égjen meg, ezért ha szükséges, takard le a formát alufóliával a sütés első felében.
Miután a sütemény elkészült, hagyd hűlni, majd tálalás előtt díszítsd friss eperrel.
Az eper frissessége kulcsfontosságú, hogy a sütemény ízét kiemelje.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.