Tashkent saláta főtt tojással, friss petrezselyem díszítéssel.

Tashkent saláta főtt tojással

A Tashkent saláta egy tradicionális uzbég étel, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. Az étel friss zöldségekből és főtt tojásból készült, ami tápláló és ízletes salátává varázsolja. Az uborka és paradicsom friss íze mellett a feta sajt ad egy kis sósságot, amely tökéletesen illik a saláta többi összetevőjéhez. A petrezselyem frissességet ad, és a citromlé enyhén savanyú íze még gazdagabbá teszi ezt az ételt. Az uzbég konyha egyszerű, de tele van ízekkel, és ez a saláta is ezt tükrözi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Főtt tojás
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Hagyma
100 g Feta sajt
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
1 csipet
0.5 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A tojásokat érdemes 10 percig főzni, hogy teljesen átsüljenek, de ne legyenek túl kemények.

    2

    A paradicsomot, uborkát és hagymát vágd fel apróra.

    Az uborkát és paradicsomot egyforma méretű darabokra vágva a saláta esztétikusabb lesz.

    3

    A feta sajtot is vágd kockákra vagy morzsold össze, majd add hozzá a zöldségekhez.

    A feta sajt éles íze tökéletesen illik az uborka és paradicsom frissességéhez.

    4

    A kész zöldségeket és a tojásokat tedd egy tálba, locsold meg olívaolajjal és citromlével.

    Az olívaolaj és citromlé kombinációja friss ízt ad a salátának.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissítő íze és zöld színe jól kiegészíti a saláta gazdag ízét.