Tavaszi tekercs rizspapírban, friss zöldségekkel és mártogató szósszal

Tavaszi Tekercs Rizspapírban

A tavaszi tekercs rizspapírban az ázsiai konyha egyik legegészségesebb és legfrissebb fogása. Ez az étel különösen népszerű a meleg nyári napokon, amikor könnyű és frissítő ételekre vágyunk. A rizspapír áttetsző textúrája gyönyörűen kiemeli a színes zöldségeket, amelyek nemcsak finomak, de tápanyagokban gazdagok is. Ez a recept egyszerű, mégis lenyűgöző hatást kelt, és tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnénk az asztalra varázsolni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Rizspapír
2 db Sárgarépa (gyalult)
1 db Uborka (gyalult)
1 db Paprika (piros, csíkokra vágva)
8 levél Mángold vagy salátalevél
2 ek. Korianderlevél
50 g Rizstészta (opcionális)
1 tk. Szezámmag (díszítéshez, opcionális)
3 ek. Szójaszósz (mártogatáshoz)
1 ek. Halszósz vagy növényi alternatíva (mártogatáshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: gyaluld vagy vékony csíkokra vágd a zöldségeket, és áztasd be a rizstésztát, ha használod. TIPP: A zöldségek legyenek egyforma hosszúságúak, hogy könnyebb legyen a tekercsek összeállítása.

    A keményebb zöldségeket (pl. sárgarépa) érdemes előfőzni vagy párolni kicsit, hogy könnyebben lehessen őket tekerni, és ne legyenek túl kemények a kész tekercsben.

    2

    Egy tálba tölts meleg vizet, és egyenként áztasd be a rizspapírokat néhány másodpercre, amíg rugalmassá nem válnak. TIPP: Ne áztasd túl sokáig, hogy ne szakadjon el a papír.

    A víz hőmérséklete fontos! Ha túl hideg, a rizspapír nem puhul meg eléggé, ha túl forró, könnyen szakad. A kézmeleg víz az ideális.

    3

    Terítsd ki a rizspapírt egy tiszta felületre, és helyezz rá egy levelet (mángold vagy saláta), majd halmozd rá a zöldségeket, koriandert és rizstésztát (ha használod). TIPP: Ne töltsd túl, hogy könnyen össze lehessen tekerni.

    A salátalevél segít, hogy a rizspapír ne ázzon át a zöldségektől, és könnyebben lehessen tekerni. A töltelék elhelyezésekor hagyd szabadon a széleket.

    4

    Hajtsd be a rizspapír alsó és felső szélét, majd tekerd fel szorosan a tekercset. Ismételd meg a többi rizspapírral is.

    Ha a rizspapír nagyon ragad, használj egy kevés vizet a szélek összeragasztásához. A szoros tekerés biztosítja, hogy a tekercs ne essen szét.

    5

    Tálald a tekercseket szójaszósz és halszósz (vagy növényi alternatíva) mártogatóval. Díszítsd szezámmaggal, ha szeretnéd. TIPP: Frissen tálald, hogy a rizspapír ne száradjon ki.

    A mártogató szószt előre készítsd el, hogy az ízek összeérjenek. Ha hosszabb ideig tárolod a tekercseket, takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.