Készítsd elő a hozzávalókat: gyaluld vagy vékony csíkokra vágd a zöldségeket, és áztasd be a rizstésztát, ha használod. TIPP: A zöldségek legyenek egyforma hosszúságúak, hogy könnyebb legyen a tekercsek összeállítása.
A keményebb zöldségeket (pl. sárgarépa) érdemes előfőzni vagy párolni kicsit, hogy könnyebben lehessen őket tekerni, és ne legyenek túl kemények a kész tekercsben.
Egy tálba tölts meleg vizet, és egyenként áztasd be a rizspapírokat néhány másodpercre, amíg rugalmassá nem válnak. TIPP: Ne áztasd túl sokáig, hogy ne szakadjon el a papír.
A víz hőmérséklete fontos! Ha túl hideg, a rizspapír nem puhul meg eléggé, ha túl forró, könnyen szakad. A kézmeleg víz az ideális.
Terítsd ki a rizspapírt egy tiszta felületre, és helyezz rá egy levelet (mángold vagy saláta), majd halmozd rá a zöldségeket, koriandert és rizstésztát (ha használod). TIPP: Ne töltsd túl, hogy könnyen össze lehessen tekerni.
A salátalevél segít, hogy a rizspapír ne ázzon át a zöldségektől, és könnyebben lehessen tekerni. A töltelék elhelyezésekor hagyd szabadon a széleket.
Hajtsd be a rizspapír alsó és felső szélét, majd tekerd fel szorosan a tekercset. Ismételd meg a többi rizspapírral is.
Ha a rizspapír nagyon ragad, használj egy kevés vizet a szélek összeragasztásához. A szoros tekerés biztosítja, hogy a tekercs ne essen szét.
Tálald a tekercseket szójaszósz és halszósz (vagy növényi alternatíva) mártogatóval. Díszítsd szezámmaggal, ha szeretnéd. TIPP: Frissen tálald, hogy a rizspapír ne száradjon ki.
A mártogató szószt előre készítsd el, hogy az ízek összeérjenek. Ha hosszabb ideig tárolod a tekercseket, takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.