Tejcsokoládés perec tálalva

Tejcsokoládés perec

A tejcsokoládés perec egy igazán különleges péksütemény, amely a gazdag csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját kínálja. A friss, meleg tészta és a tejcsokoládé gazdag íze minden falatban édes élményt nyújt. Ezt a receptet könnyedén elkészítheted otthon, és biztosan lenyűgözöd vele a családot vagy a vendégeket. A tejcsokoládé adta édes, krémes töltelék egy igazán különleges desszertet varázsol a perecből.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
15 g Élesztő
10 g Cukor
10 g
200 ml Tej
100 ml Víz
100 g Tejcsokoládé
50 g Vaj
30 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

    A folyadék hőmérsékletét ellenőrizd az ujjaddal. Ha túl forró, az megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem fog megfelelően felfutni. Ideális a 30-35°C közötti hőmérséklet.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben eldolgozható a tésztában. A dagasztás időtartama fontos, legalább 8-10 percig dagaszd, hogy a glutén megfelelően kialakuljon.

    3

    Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.

    A tésztát letakarhatod egy tiszta konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely lehet a sütő, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon bekapcsoltál, majd kikapcsoltad, vagy egy radiátor közelében.

    4

    Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A hengerek legyenek egyenletes vastagságúak, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg.

    5

    A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A vízzel való megkenés segít, hogy a szezámmag rátapadjon a perecekre, és szép fényes felületet kapjanak sütés után. Tojással is megkenheted a még szebb szín eléréséért.

    6

    Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj rájuk, és ha szükséges, vedd ki őket hamarabb vagy süsd tovább. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    7

    Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A tejcsokoládét olvaszd meg, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg, de vigyázz, hogy ne égesd meg. A habzsák helyett használhatsz egy kiskanalat vagy egy villát is a csokoládé felviteléhez.

    8

    Tálald a tejcsokoládés pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.

    A pereceket légmentesen záródó dobozban tárolhatod, hogy ne száradjanak ki. Ha szeretnéd, díszítheted őket olvasztott fehér csokoládéval vagy színes cukorkákkal is.