Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megkönnyíti a tortaformából való kivételt.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a nádcukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a torta szép magas lesz.
Egy másik tálban keverd össze a kókusztejet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot.
A kókuszolaj legyen folyékony, hogy könnyen elkeverhető legyen a többi hozzávalóval. Ha szilárd, olvaszd fel.
Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverd simára a tésztát.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók eltűnnek, mert a túlkeverés ront a tészta állagán.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát! Ha a tű tisztán jön ki, a tészta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon meg az alja.
Készítsd el a gesztenyés krémet: keverd össze a gesztenyepürét, az eritritet és egy kevés kókusztejet, hogy lágy krémet kapj.
A kókusztejet apránként adagold, hogy a krém ne legyen túl híg. A krém legyen kenhető állagú.
Vágd ketté a tortalapot vízszintesen, és töltsd meg a krém felével.
Használj éles, hosszú kést a tortalap kettévágásához, hogy egyenletes legyen a vágás.
Helyezd rá a felső lapot, és vond be a torta tetejét és oldalait a maradék krémmel.
A krémet egyenletesen kend el a tortán, használhatsz habkártyát a sima felület eléréséhez.
Díszítsd a tortát kakaóporral és gesztenyeszemekkel.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziád! Használhatsz más tejmentes csokoládé darabokat, vagy gyümölcsöket is.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés során a krém megszilárdul, így könnyebb szeletelni a tortát, és az ízek is jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.