Tejmentes gesztenyés torta tálalva

Tejmentes gesztenyés torta

A tejmentes gesztenyés torta egy különleges és egészséges desszert, amelyet a gesztenye gazdag íze és a kókusztej lágy krémessége tesz igazán különlegessé. Ez a torta ideális választás azok számára, akik tejmentes alternatívát keresnek, de nem szeretnének lemondani az ízekről. Könnyű elkészíteni, mégis lenyűgöző a megjelenése és az íze, így bármilyen ünnepi asztal dísze lehet.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 55 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Teljes kiőrlésű liszt
200 ml Kókusztej
100 g Kókuszolaj
100 g Nádcukor
10 g Sütőpor
250 g Gesztenyepüré (cukormentes)
50 g Eritrit
5 ml Vanília kivonat
20 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megkönnyíti a tortaformából való kivételt.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a nádcukrot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a torta szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a kókusztejet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot.

    A kókuszolaj legyen folyékony, hogy könnyen elkeverhető legyen a többi hozzávalóval. Ha szilárd, olvaszd fel.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók eltűnnek, mert a túlkeverés ront a tészta állagán.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát! Ha a tű tisztán jön ki, a tészta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon meg az alja.

    6

    Készítsd el a gesztenyés krémet: keverd össze a gesztenyepürét, az eritritet és egy kevés kókusztejet, hogy lágy krémet kapj.

    A kókusztejet apránként adagold, hogy a krém ne legyen túl híg. A krém legyen kenhető állagú.

    7

    Vágd ketté a tortalapot vízszintesen, és töltsd meg a krém felével.

    Használj éles, hosszú kést a tortalap kettévágásához, hogy egyenletes legyen a vágás.

    8

    Helyezd rá a felső lapot, és vond be a torta tetejét és oldalait a maradék krémmel.

    A krémet egyenletesen kend el a tortán, használhatsz habkártyát a sima felület eléréséhez.

    9

    Díszítsd a tortát kakaóporral és gesztenyeszemekkel.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziád! Használhatsz más tejmentes csokoládé darabokat, vagy gyümölcsöket is.

    10

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés során a krém megszilárdul, így könnyebb szeletelni a tortát, és az ízek is jobban összeérnek.