Tejszínes brokkolikrémleves tálalva

Tejszínes brokkolikrémleves

A tejszínes brokkolikrémleves egy klasszikus étel, amely a friss brokkoli ízét egy selymes, gazdag krémleves formájában hozza el. A brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így ideális étkezés a hideg hónapokban. Képzeld el, ahogy a brokkoli finoman megpuhul a lábasban, miközben a fokhagyma és a kömény aromái keverednek. A tejszín lágyítja az ízeket, és egy igazán finom, gazdag levest eredményez. Ez az étel tökéletes választás egy családi vacsorához, vagy egy könnyű étkezéshez, amely friss és tápláló egyszerre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, és vágd kisebb rózsákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A brokkolit alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. A brokkoli szárát is felhasználhatod, csak hámozd meg és vágd apróra, mielőtt a levesbe teszed.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a levesnek. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Add hozzá a brokkolit és a köményt, és pirítsd együtt 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A kömény helyett használhatsz szerecsendiót is, ha jobban szereted azt az ízt.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.

    A főzési idő függ a brokkoli méretétől és frissességétől. Ellenőrizd, hogy a brokkoli könnyen szétesik-e, mielőtt a következő lépésre térnél.

    5

    Amikor a brokkoli megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A botmixer használata helyett a levest óvatosan át is öntheted egy turmixgépbe. Vigyázz, mert a forró leves fröcsöghet!

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is, ha vegán verziót szeretnél. A levesbe tehetünk egy kevés citromlevet is, hogy még frissebb legyen az íze.