Frissen sült tejszínes csokis cupcake

Tejszínes Csokis Cupcake

A tejszínes csokis cupcake a csokoládé és tejszín tökéletes kombinációját adja, így egy igazán krémes és gazdag ízélményt kínál. A csokoládé és tejszín régóta kedvelt párosa, és a cupcake-ek világába is elhozza ezt a finom, lágy textúrát. Az első csokoládés cupcake-ek már az 1900-as évek elején megjelentek, és azóta világszerte népszerűek. A tejszínes csokoládés cupcake tökéletes választás bármilyen alkalomra – legyen az születésnapi ünnepség, családi összejövetel, vagy egy egyszerű délutáni kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tejszín
30 g Kakaópor
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Így biztosan eléri a megfelelő hőmérsékletet, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütőt alsó-felső sütésre állítsd. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert is.

    A tojásokat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben felverődnek és a tészta is szebb lesz.

    3

    Ezután add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd keverd simára.

    Ne keverd túl, csak épp addig, amíg össze nem állnak az alapanyagok.

    4

    A kakaóport, lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. A száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós. A sütőport is érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen elkeveredjen.

    5

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergetve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, 2-3 részletben, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta ne essen össze.

    6

    A tejszínt óvatosan öntsd hozzá a tésztához, és keverd el, hogy a tészta könnyed és krémes legyen.

    A tejszín legyen hideg, így jobban felveszi a tészta. Ne keverd túl sokáig, csak épp addig, amíg össze nem áll.

    7

    A kész tésztát kanalazd a muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Használj fagyiskanalat a tészta adagolásához, így egyenletesebb méretűek lesznek a cupcake-ek.

    8

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a cupcake-ekre! Ha túl gyorsan barnulnak a tetejük, takard le őket alufóliával.

    9

    A kész cupcaket hagyd kihűlni a formákban, majd tálald. Ha szeretnéd, díszítheted egy kis csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal a tetején.

    A teljesen kihűlt cupcake-eket díszítsd, különben a krém megolvadhat.