Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Így biztosan eléri a megfelelő hőmérsékletet, miközben elkészíted a tésztát.
A sütőt alsó-felső sütésre állítsd. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert is.
A tojásokat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben felverődnek és a tészta is szebb lesz.
Ezután add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd keverd simára.
Ne keverd túl, csak épp addig, amíg össze nem állnak az alapanyagok.
A kakaóport, lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. A száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós. A sütőport is érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen elkeveredjen.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergetve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, 2-3 részletben, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta ne essen össze.
A tejszínt óvatosan öntsd hozzá a tésztához, és keverd el, hogy a tészta könnyed és krémes legyen.
A tejszín legyen hideg, így jobban felveszi a tészta. Ne keverd túl sokáig, csak épp addig, amíg össze nem áll.
A kész tésztát kanalazd a muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
Használj fagyiskanalat a tészta adagolásához, így egyenletesebb méretűek lesznek a cupcake-ek.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a cupcake-ekre! Ha túl gyorsan barnulnak a tetejük, takard le őket alufóliával.
A kész cupcaket hagyd kihűlni a formákban, majd tálald. Ha szeretnéd, díszítheted egy kis csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal a tetején.
A teljesen kihűlt cupcake-eket díszítsd, különben a krém megolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.