Tejszínes-csokoládés naan kenyér tálalva

Tejszínes-csokoládés naan

Ez a recept egy igazi desszert-klasszikus újragondolása naan formában: a csokoládé és tejszín gazdag, lágy krémmé olvad össze, amit a naan tésztája finoman körbeölel. A naan sütésekor a csokoládé kissé karamellizálódik, így még intenzívebb ízélményt nyújt. A tészta készítése egyszerű, a csokoládékrém pedig percek alatt elkészül. Tökéletes vendégváró, ünnepi desszert vagy éppen önjutalmazás egy hosszú nap végén. Tipp: különösen jól passzol hozzá a vaníliafagylalt vagy a hideg tejszínhab – így igazán prémium desszertélmény lesz belőle!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
20 g Cukor
4 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
80 g Étcsokoládé (aprítva)
60 ml Tejszín (habtejszín)
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban – ez lesz a tészta alapja.

    Fontos, hogy az élesztő friss legyen, különben nem fog megkelni a tészta. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó, futtasd fel egy kevés langyos, cukros vízben.

    2

    Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává – kb. 10 percig gyúrd kézzel, amíg rugalmassá válik.

    A joghurt szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a tésztát. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától.

    3

    Fedd le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg duplájára nő.

    A keléshez ideális hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs ilyen meleg helyed, tedd a tésztát a sütőbe, a legalacsonyabb fokozaton.

    4

    Közben a tejszínt enyhén melegítsd fel, majd add hozzá az aprított csokoládét, és keverd simára – ez lesz a krémes töltelék.

    Használj jó minőségű csokoládét a legjobb ízélményért. A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg.

    5

    Oszd a tésztát 6 részre, formálj gombócokat, majd nyújtsd ovális formára lisztezett felületen.

    A gombócokat takard le konyharuhával, amíg a többit nyújtod, hogy ne száradjanak ki.

    6

    A tészták egyik oldalára kenj egy kanál csokoládékrémet, majd hajtsd félbe és óvatosan nyomd le a széleit.

    A széleket alaposan zárd le, hogy a krém ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Süsd a naanokat forró tapadásmentes serpenyőben 1-2 percig oldalanként, míg szép barna foltok jelennek meg rajta.

    A serpenyő legyen közepesen forró, hogy a tészta átsüljön, de ne égjen meg.

    8

    Kend meg olvasztott vajjal, amint megsülnek – ettől fényesebbek és még ízletesebbek lesznek.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb verziót szeretnél.

    9

    Tálald melegen, akár egy gombóc vaníliafagylalttal vagy porcukorral meghintve.

    A naanokat frissen a legfinomabbak. Ha marad, tárold légmentesen záródó edényben.

    10

    Tipp: A csokoládétölteléket előre is elkészítheted, és hűtve is felhasználhatod. Ne használj túl sok krémet, mert kifolyhat sütés közben.

    A töltelék sűrűségét a tejszín mennyiségével szabályozhatod. Ha túl híg, tegyél bele egy kis étkezési keményítőt.