Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban – ez lesz a tészta alapja.
Fontos, hogy az élesztő friss legyen, különben nem fog megkelni a tészta. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó, futtasd fel egy kevés langyos, cukros vízben.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává – kb. 10 percig gyúrd kézzel, amíg rugalmassá válik.
A joghurt szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a tésztát. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától.
Fedd le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg duplájára nő.
A keléshez ideális hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs ilyen meleg helyed, tedd a tésztát a sütőbe, a legalacsonyabb fokozaton.
Közben a tejszínt enyhén melegítsd fel, majd add hozzá az aprított csokoládét, és keverd simára – ez lesz a krémes töltelék.
Használj jó minőségű csokoládét a legjobb ízélményért. A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg.
Oszd a tésztát 6 részre, formálj gombócokat, majd nyújtsd ovális formára lisztezett felületen.
A gombócokat takard le konyharuhával, amíg a többit nyújtod, hogy ne száradjanak ki.
A tészták egyik oldalára kenj egy kanál csokoládékrémet, majd hajtsd félbe és óvatosan nyomd le a széleit.
A széleket alaposan zárd le, hogy a krém ne folyjon ki sütés közben.
Süsd a naanokat forró tapadásmentes serpenyőben 1-2 percig oldalanként, míg szép barna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen közepesen forró, hogy a tészta átsüljön, de ne égjen meg.
Kend meg olvasztott vajjal, amint megsülnek – ettől fényesebbek és még ízletesebbek lesznek.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb verziót szeretnél.
Tálald melegen, akár egy gombóc vaníliafagylalttal vagy porcukorral meghintve.
A naanokat frissen a legfinomabbak. Ha marad, tárold légmentesen záródó edényben.
Tipp: A csokoládétölteléket előre is elkészítheted, és hűtve is felhasználhatod. Ne használj túl sok krémet, mert kifolyhat sütés közben.
A töltelék sűrűségét a tejszín mennyiségével szabályozhatod. Ha túl híg, tegyél bele egy kis étkezési keményítőt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.