Tejszínes-csokolådés naan kenyér tålalva

Tejszínes-csokolådés naan

Ez a recept egy igazi desszert-klasszikus ĂșjragondolĂĄsa naan formĂĄban: a csokolĂĄdĂ© Ă©s tejszĂ­n gazdag, lĂĄgy krĂ©mmĂ© olvad össze, amit a naan tĂ©sztĂĄja finoman körbeölel. A naan sĂŒtĂ©sekor a csokolĂĄdĂ© kissĂ© karamellizĂĄlĂłdik, Ă­gy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. A tĂ©szta kĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, a csokolĂĄdĂ©krĂ©m pedig percek alatt elkĂ©szĂŒl. TökĂ©letes vendĂ©gvĂĄrĂł, ĂŒnnepi desszert vagy Ă©ppen önjutalmazĂĄs egy hosszĂș nap vĂ©gĂ©n. Tipp: kĂŒlönösen jĂłl passzol hozzĂĄ a vanĂ­liafagylalt vagy a hideg tejszĂ­nhab – Ă­gy igazĂĄn prĂ©mium desszertĂ©lmĂ©ny lesz belƑle!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 4 g Só
⭕ 120 g Joghurt
⭕ 100 ml Langyos víz
⭕ 15 ml Olívaolaj
⭕ 80 g ÉtcsokolĂĄdĂ© (aprĂ­tva)
⭕ 60 ml Tejszín (habtejszín)
⭕ 20 g Olvasztott vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban – ez lesz a tĂ©szta alapja.

    Fontos, hogy az Ă©lesztƑ friss legyen, kĂŒlönben nem fog megkelni a tĂ©szta. Ha nem vagy biztos benne, hogy jĂł, futtasd fel egy kevĂ©s langyos, cukros vĂ­zben.

    2

    Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ – kb. 10 percig gyĂșrd kĂ©zzel, amĂ­g rugalmassĂĄ vĂĄlik.

    A joghurt szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ legyen, hogy ne hƱtse le a tĂ©sztĂĄt. A tĂ©sztĂĄt addig gyĂșrd, amĂ­g elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.

    3

    Fedd le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄt, amĂ­g duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A kelĂ©shez ideĂĄlis hƑmĂ©rsĂ©klet 25-30°C. Ha nincs ilyen meleg helyed, tedd a tĂ©sztĂĄt a sĂŒtƑbe, a legalacsonyabb fokozaton.

    4

    Közben a tejszĂ­nt enyhĂ©n melegĂ­tsd fel, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott csokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd simĂĄra – ez lesz a krĂ©mes töltelĂ©k.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ csokolĂĄdĂ©t a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt. A tejszĂ­nt ne forrald fel, csak melegĂ­tsd meg.

    5

    Oszd a tĂ©sztĂĄt 6 rĂ©szre, formĂĄlj gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis formĂĄra lisztezett felĂŒleten.

    A gombĂłcokat takard le konyharuhĂĄval, amĂ­g a többit nyĂșjtod, hogy ne szĂĄradjanak ki.

    6

    A tésztåk egyik oldalåra kenj egy kanål csokolådékrémet, majd hajtsd félbe és óvatosan nyomd le a széleit.

    A szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, hogy a krĂ©m ne folyjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    7

    SĂŒsd a naanokat forrĂł tapadĂĄsmentes serpenyƑben 1-2 percig oldalankĂ©nt, mĂ­g szĂ©p barna foltok jelennek meg rajta.

    A serpenyƑ legyen közepesen forrĂł, hogy a tĂ©szta ĂĄtsĂŒljön, de ne Ă©gjen meg.

    8

    Kend meg olvasztott vajjal, amint megsĂŒlnek – ettƑl fĂ©nyesebbek Ă©s mĂ©g Ă­zletesebbek lesznek.

    A vaj helyett hasznålhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb verziót szeretnél.

    9

    TĂĄlald melegen, akĂĄr egy gombĂłc vanĂ­liafagylalttal vagy porcukorral meghintve.

    A naanokat frissen a legfinomabbak. Ha marad, tårold légmentesen zåródó edényben.

    10

    Tipp: A csokolĂĄdĂ©töltelĂ©ket elƑre is elkĂ©szĂ­theted, Ă©s hƱtve is felhasznĂĄlhatod. Ne hasznĂĄlj tĂșl sok krĂ©met, mert kifolyhat sĂŒtĂ©s közben.

    A töltelĂ©k sƱrƱsĂ©gĂ©t a tejszĂ­n mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod. Ha tĂșl hĂ­g, tegyĂ©l bele egy kis Ă©tkezĂ©si kemĂ©nyĂ­tƑt.