Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon olvaszd a vajat, nehogy megégjen és keserű ízt adjon a szósznak.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Szórd bele a kurkumát, és keverd össze, hogy a vaj átvegye a fűszer színét és ízét.
A kurkuma nagyon erős színű, ezért vigyázz, hogy ne kerüljön a ruhádra.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% felett), hogy a szósz krémesebb legyen és ne csapódjon ki.
Add hozzá a citromlevet, és ízesítsd sóval és borssal.
A citromlé élénkíti az ízeket, de ne tegyél bele túl sokat, mert savanyú lesz.
Szórd bele az aprított friss petrezselymet, és főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A petrezselymet csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze a friss zöld színét és az aromáját.
Tálald grillezett csirke, hal vagy tészták mellé.
A szósz jól illik zöldségekhez is, próbáld ki párolt brokkolival vagy karfiollal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.