Előkészítés: Reszeld le a gyömbért és aprítsd finomra a fokhagymát.
A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze.
Pirítás: Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak.
Tejszín hozzáadása: Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd folyamatosan, hogy a mártás ne forrjon fel túlságosan, hanem lassan melegedjen.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% felett), hogy a mártás szép krémes legyen.
Ízesítés: Add hozzá a dijoni mustárt, friss citromlevet, sót és borsot. Keverd alaposan össze, majd főzd alacsony lángon 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A dijoni mustár helyett használhatsz más mustárt is, de a dijoni adja a legjellegzetesebb ízt. A citromlével óvatosan bánj, mert savanyúvá teheti a mártást.
Finomítás: Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állíts az ízeken több mustár vagy citromlé hozzáadásával.
Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt vagy vizet. Ha túl híg, főzd tovább alacsony lángon, amíg besűrűsödik.
Tálalás: A szószt melegen tálald grillezett csirkéhez, halakhoz vagy párolt zöldségekhez. Friss petrezselyemmel díszítheted.
A szósz jól illik tésztákhoz is. Tálalás előtt friss petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.