Tejszínes puha focaccia tálalva

Tejszínes puha focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A tejszínes puha focaccia egy ínycsiklandó változata a hagyományos focacciának, amelyet a tejszín gazdagabbá tesz. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletesen passzol egy friss salátához, vagy egy könnyű vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
200 ml Tejszín
1 cs. Sütőpor
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne maradjanak benne csomók.

    2

    Add hozzá a tejszínt és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés tejszínt. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Az ujjaddal nyomkodj mélyedéseket a tésztába, és locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és fűszerekkel (pl. rozmaring, oregánó).

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő függ a sütőtől. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    5

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    Ha másnapra marad, érdemes egy kicsit megpirítani sütőben vagy serpenyőben, hogy visszanyerje a frissességét.