A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A fokhagymát érdemes kés pengéjével kissé összenyomni, így könnyebben lejön a héja.
A rozmaringot aprítsd fel finomra, a kapribogyókat pedig alaposan öblítsd le.
A kapribogyót érdemes lecsepegtetni, hogy ne kerüljön túl sok nedvesség a szószba.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat közepes lángon.
Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá az aprított fokhagymát és rozmaringot, és pirítsd 1-2 percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű lesz.
Öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a kapribogyókat. Keverd jól össze.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% vagy magasabb), hogy a szósz krémesebb legyen.
Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a kész szószt tésztákhoz, halakhoz vagy grillezett húsokhoz.
Kóstold meg a szószt, mielőtt sóval és borssal ízesíted, mert a kapribogyó már önmagában is sós lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.