Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.
Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd alaposan keverd össze, és főzd 5 percig alacsony lángon.
A paradicsompürét érdemes egy kicsit karamellizálni, ez mélyebb ízt ad a szósznak.
Tedd bele a rozmaringágakat, és lassú tűzön főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs friss rozmaringod, szárított rozmaringot is használhatsz, de abból kevesebb kell, mert intenzívebb az íze.
Add hozzá a tejszínt, majd alaposan keverd össze, és főzd 2-3 percig, amíg a szósz selymes állagú lesz.
A tejszínt ne forrald, mert kicsapódhat! Csak melegítsd át.
Ízesítsd sóval, borssal, és keverd bele a reszelt parmezánt. Főzd további 2 percig.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például Grana Padanot.
Távolítsd el a rozmaringágakat, majd tálald melegen tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségekhez.
A rozmaringágakat tálalás előtt mindenképpen vedd ki, mert fásak és nem ehetők.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.