Tejszínes snidlingmártás egy tálban friss snidlinggel.

Tejszínes Snidlingmártás

A tejszínes snidlingmártás egy klasszikus, amely bármilyen étkezést különlegessé varázsol. A friss snidling finom íze tökéletesen kiegészíti a tejszín krémes állagát, miközben a citromlé egyensúlyt teremt a gazdag textúra és a friss íz között. Tökéletes választás halételek, szárnyasok vagy akár párolt zöldségek mellé, és gyorsan elkészíthető, így bármilyen alkalomra ideális.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
1 csokor Friss snidling
1 ek. Vaj
1 ek. Liszt
0.5 tk.
0.25 tk. Fehér bors
1 tk. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat egy kis lábosban alacsony lángon, majd keverd hozzá a lisztet, hogy sima rántást készíts.

    Ügyelj arra, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolja a mártás színét és ízét. A lisztet alaposan keverd el a vajjal, hogy ne maradjanak benne csomók.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós.

    A tejszínt lassan, kis adagokban adagold, miközben folyamatosan kevered egy habverővel. Ha mégis csomós lenne, szűrőn átpasszírozhatod.

    3

    Add hozzá a sót, a fehér borsot és a citromlevet. Főzd alacsony lángon 3-4 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    A citromlé frissíti a mártást, de ne tegyél bele túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. Kóstold meg, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.

    4

    Vágd apróra a friss snidlinget, és keverd bele a szószba. Főzd további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A snidlinget csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze friss zöld színét és aromáját. A szárított snidling nem helyettesíti a frisset, mivel az íze kevésbé intenzív.

    5

    Tálald a mártást forrón, halételek, szárnyasok vagy friss zöldségek mellé.

    A mártás gyorsan besűrűsödik, ezért tálald azonnal. Ha mégis sűrű lenne, egy kevés tejszínnel hígíthatod.