Olvaszd meg a vajat egy kis lábosban alacsony lángon, majd keverd hozzá a lisztet, hogy sima rántást készíts.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolja a mártás színét és ízét. A lisztet alaposan keverd el a vajjal, hogy ne maradjanak benne csomók.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós.
A tejszínt lassan, kis adagokban adagold, miközben folyamatosan kevered egy habverővel. Ha mégis csomós lenne, szűrőn átpasszírozhatod.
Add hozzá a sót, a fehér borsot és a citromlevet. Főzd alacsony lángon 3-4 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A citromlé frissíti a mártást, de ne tegyél bele túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. Kóstold meg, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.
Vágd apróra a friss snidlinget, és keverd bele a szószba. Főzd további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A snidlinget csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze friss zöld színét és aromáját. A szárított snidling nem helyettesíti a frisset, mivel az íze kevésbé intenzív.
Tálald a mártást forrón, halételek, szárnyasok vagy friss zöldségek mellé.
A mártás gyorsan besűrűsödik, ezért tálald azonnal. Ha mégis sűrű lenne, egy kevés tejszínnel hígíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.