Tejszínes zellerkrémleves tálalva

Tejszínes zellerkrémleves

A zellerkrémleves az egyik legegyszerűbb és legkrémesebb leves, amelyet a tejszín tesz igazán lággyá és különlegessé. A zeller enyhén fűszeres, földes íze tökéletesen harmonizál a burgonyával és a tejszínnel, így egy igazán selymes, tápláló ételt kapunk. Ez a leves tökéletes választás hideg napokra, amikor egy meleg, selymes és könnyen elkészíthető ételre vágysz. A pirított kenyérkockák hozzáadása extra ropogósságot ad a levesnek, amely így még finomabb és élvezetesebb lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zeller
200 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
1 l Zöldségleves alaplé
200 ml Tejszín
1 csipet Őrölt szerecsendió
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 csésze Pirított kenyérkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zellert és a burgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A zellert alaposan mosd meg hámozás előtt, mert sok föld lehet rajta.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Párold üvegesre 3-4 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű lesz a leves.

    3

    Add hozzá a felkockázott zellert és burgonyát, majd pirítsd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A zöldségek pirítása mélyebb ízt ad a levesnek.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, majd forrald fel. Főzd közepes lángon 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de akkor adj hozzá egy zöldségleves kockát.

    5

    Használj botmixert a leves pürésítéséhez, majd add hozzá a tejszínt és az őrölt szerecsendiót. Keverd alaposan össze, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A botmixer helyett használhatsz turmixgépet is, de akkor vigyázz, mert a forró leves kifröccsenhet.

    6

    Ízesítsd sóval és fekete borssal, majd főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Kóstold meg a levest, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    7

    Tálaláskor szórd meg pirított kenyérkockával, és opcionálisan csepegtess rá egy kevés extra tejszínt a szép megjelenés érdekében.

    A pirított kenyérkocka helyett használhatsz krutont is.