Téli gyümölcstea pohárban tálalva

Téli gyümölcstea

A téli gyümölcstea egy klasszikus melegítő ital, amely a hideg napokon nyújt vigaszt. A fűszerek, mint a fahéj és a szegfűszeg, különleges aromát kölcsönöznek a teának, miközben a narancs és az alma frissítően gyümölcsös ízt adnak hozzá. Ez az ital nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal is, ami segít az immunrendszer erősítésében a téli hónapokban. A csipkebogyó és a méz természetes édessége tökéletes harmóniát alkot, és az otthoni elkészítés egyszerű, mégis különleges hangulatot teremt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Narancs
1 db Alma
30 g Szárított csipkebogyó
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
50 g Méz
1.2 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 1.2 liter vizet egy nagy edényben, majd vedd le a tűzről.

    Használj szűrt vizet a legjobb íz érdekében.

    2

    A narancsot és az almát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Tedd őket az edénybe.

    Használj bio narancsot és almát, így a héjuk is bátran felhasználható, és nem kell aggódnod a vegyszerek miatt.

    3

    Add hozzá a szárított csipkebogyót, a fahéjrudat és a szegfűszeget az edényhez. Keverd meg finoman.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.

    4

    Hagyd az összetevőket a meleg vízben ázni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hosszabb áztatási idő még intenzívebbé teszi az ízeket.

    5

    Szűrd le a teát egy tiszta szűrőn keresztül, majd add hozzá a mézet. Keverd, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A mézet a tea lehűlése után add hozzá, mert a forró vízben elveszítheti az értékes tápanyagait.

    6

    Tálald a teát forrón egy bögrében, és díszítésként tehetsz bele egy szelet narancsot vagy fahéjrudat.

    A narancsszelet és a fahéjrúd nem csak díszítésként szolgál, hanem még tovább fokozza a tea ízét.