Forralj fel 1.2 liter vizet egy nagy edényben, majd vedd le a tűzről.
Használj szűrt vizet a legjobb íz érdekében.
A narancsot és az almát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Tedd őket az edénybe.
Használj bio narancsot és almát, így a héjuk is bátran felhasználható, és nem kell aggódnod a vegyszerek miatt.
Add hozzá a szárított csipkebogyót, a fahéjrudat és a szegfűszeget az edényhez. Keverd meg finoman.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.
Hagyd az összetevőket a meleg vízben ázni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hosszabb áztatási idő még intenzívebbé teszi az ízeket.
Szűrd le a teát egy tiszta szűrőn keresztül, majd add hozzá a mézet. Keverd, amíg a méz teljesen feloldódik.
A mézet a tea lehűlése után add hozzá, mert a forró vízben elveszítheti az értékes tápanyagait.
Tálald a teát forrón egy bögrében, és díszítésként tehetsz bele egy szelet narancsot vagy fahéjrudat.
A narancsszelet és a fahéjrúd nem csak díszítésként szolgál, hanem még tovább fokozza a tea ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.