Temaki lazaccal, sushi tölcsér, friss lazac, avokádó és wasabi

Temaki lazaccal

A Temaki egy hagyományos japán étel, amit friss sushi rizsből és különböző töltelékekből készítenek. A temaki lényege, hogy a nori lapot tölcsér formájúra tekercseljük, így a töltelékek könnyedén elférnek benne. A lazac és avokádó kombinációja adja meg a temaki jellegzetes friss ízét, míg a wasabi csípőssége kiemeli az egész ételt. Az étel könnyen elkészíthető és nagyon finom, ideális választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
360 ml Víz
60 ml Rizs ecet
30 g Cukor
1 tk.
200 g Friss lazac (sushinak való)
1 db Nori (sushi algalap)
1 db Avokádó
1 tk. Wasabi
2 ek. Soya szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd azzal, hogy a sushi rizst megfőzöd. A rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg a csomagolás utasításai szerint.

    A rizst ne keverd túl, mert akkor megkeményedik, ha nem hagyod pihenni!

    2

    Amíg a rizs fő, készítsd el az ecetes rizslét. A rizsecethez add hozzá a cukrot és a sót, majd keverd össze. Melegítsd fel egy kis lángon, hogy a cukor és só feloldódjon.

    Ne hagyd, hogy az ecet forrjon, elég, ha csak felmelegíted a keveréket.

    3

    Miután elkészült a rizs, öntsd rá az ecetes keveréket és hagyd lehűlni, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.

    A rizs akkor lesz tökéletes, ha nem ragad össze, de mégis tapadni fog.

    4

    Közben szeleteld fel a lazacot vékony szeletekre, és az avokádót is vágd fel vékony csíkokra.

    A lazacot a legjobb frissen vásárolni, hogy sushihoz alkalmas legyen, mindig friss, jó minőségű halat válassz!

    5

    A nori lapot helyezd egy sík felületre, majd tedd rá a sushi rizst úgy, hogy ne legyen túl vastag, csak egy vékony réteget rakj rá.

    A rizs ne érje el a nori lap széleit, mert akkor nem tudod jól feltekerni.

    6

    A rizsra helyezd a lazacot, az avokádót és egy kis wasabit. Ügyelj arra, hogy ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyebben lehessen tekerni.

    A wasabit óvatosan használd, mert elég erős lehet!

    7

    Ezután kezd el feltekerni a nori lapot, hogy egy tölcsért formálj belőle. Az egyik oldalán legyen egy kis lyuk, ahol a töltelék látszik.

    A töltelékek úgy helyezkedjenek el, hogy könnyen fel tudd tekerni őket, és ne essenek szét.

    8

    A kész temakit tálald wasabival és soya szósszal, hogy élvezhesd az ízeket.

    A temaki a legjobb, ha frissen tálalod, így az ízek teljesen kiemelkednek.