Temaki uborkával, friss hal és szezámmag díszítéssel

Temaki uborkával

A temaki egy japán étel, amely egy kézzel fogyasztható sushi tekercs, melyet különböző töltelékekkel töltenek meg. A temaki története az 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor Japánban, a különböző étkezési hagyományokat követve egyre elterjedtebbé vált a kézzel készített sushi tekercsek fogyasztása. Az uborka frissessége és a hal íze egy igazán különleges élményt nyújt, ami tökéletes étkezést kínál a sushi kedvelőinek.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Nori (szárított algalevél)
150 g Sushi rizs
2 ek. Rizs ecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Uborka
100 g Friss lazac (vagy tonhal)
1 tk. Szezámmag
0.5 tk. Wasabi
1 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezt követően főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.

    A rizs öblítésére figyelj oda, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, amelyek megnehezíthetik a rizs főzését.

    2

    Miután a rizs elkészült, keverd össze a rizsecetet, cukrot és sót, és öntsd rá a még meleg rizsre. Keverd alaposan, hogy minden szem rizs átjárja a fűszeres keverék.

    A rizsecetet nem szabad túl forrón ráönteni a rizsre, hogy ne főzze tovább a rizst.

    3

    Az uborkát vékony szeletekre vágd fel, majd ha szükséges, szűrd le a felesleges vizet belőle.

    Ha az uborka túl vizes, az eláztathatja a nori lapot. Szűrés után használj konyhai papírtörlőt, hogy elnyeld a felesleges vizet.

    4

    A nori lapokat egyenletesen helyezd el a tálcán, és a sushi rizst terítsd rá, hagyva egy kis szabad helyet az alja felé, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni.

    A nori lapot mindig sima oldallal lefelé tedd, hogy a ragadós rizs jobban megtapadjon rajta.

    5

    Tedd a nori közepére az uborka és a hal szeleteit, majd egy kevés wasabit is tehetsz rá, ha szereted a csípőset.

    A wasabit mindig óvatosan használj, mivel erős íze van. Ha nem szereted a csípőset, el is hagyhatod.

    6

    Óvatosan kezd el feltekerni a temakit, az alsó részénél kezdve. Amikor elérted a felső szélt, nedves kézzel enyhén nyomd össze, hogy a nori ragadjon, és záródjon a tekercs.

    A temakit ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön el a nori, és ne legyen túl tömör a belseje.

    7

    Szórd meg a kész temakit szezámmaggal, és vágd fel két vagy három darabra, hogy könnyebben fogyasztható legyen.

    A szezámmag rárakása után az étel még egy kis extra ropogósságot kap, ami ínycsiklandóvá teszi.