A kókuszt nyisd fel, és szedd ki a húsát. A kókuszhúst apró darabokra vágd fel, és tedd félre.
A friss kókusz húsát is éles késsel könnyen fel tudod darabolni. Ha nehézséged van a felbontásával, próbálj meg óvatosan vágni a kókusz tetejébe.
A kókusz húsát tedd egy lábasba, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet. Keverd jól össze, majd add hozzá a zöld kardamomot és a sáfrányt. Forrald fel.
A sáfrányt előzőleg érdemes egy pici meleg tejben feloldani, hogy intenzívebb ízt kapjon.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt és főzd a keveréket 10-15 percig, amíg a tejet egy kicsit besűrűsödik.
A sűrűsödést lassan, kis lángon végezd el, hogy a tejet ne égessük meg!
Add hozzá a cukrot és a rózsavizet. Keverd össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A rózsavíz friss, virágos illatot ad a payasamnak. Ne tedd bele túl sokat, mert erőteljes íze van!
A kész payasamot öntsd tálba és szórd meg a pirított pistaszemekkel. Tálalás előtt hűtsd le egy kicsit.
A pistaszemek nemcsak ízesítenek, hanem a textúráját is fokozzák, finom ropogósságot adva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.