Tender coconut payasam, egy kókuszos indiai desszert tálban

Tender coconut payasam

A Tender coconut payasam a dél-indiai konyha egyik legnépszerűbb édes ételévé vált. A kókusz, a tej és a kókusztej gazdag kombinációja adja az étel alapját, míg a zöld kardamom és a sáfrány emelik a finom ízélményt. Az édesség eredetileg az ünnepi alkalmakkor készül, de manapság bármikor elkészíthető a különleges, finom ízvilágának köszönhetően. Tökéletes desszert a családi összejöveteleken vagy egy indiai vacsora zárásaként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss kókusz
500 ml Tej
100 g Cukor
200 ml Kókusztej
4 db Zöld kardamom
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Pista (sült kókusz) díszítéshez
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszt nyisd fel, és szedd ki a húsát. A kókuszhúst apró darabokra vágd fel, és tedd félre.

    A friss kókusz húsát is éles késsel könnyen fel tudod darabolni. Ha nehézséged van a felbontásával, próbálj meg óvatosan vágni a kókusz tetejébe.

    2

    A kókusz húsát tedd egy lábasba, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet. Keverd jól össze, majd add hozzá a zöld kardamomot és a sáfrányt. Forrald fel.

    A sáfrányt előzőleg érdemes egy pici meleg tejben feloldani, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    3

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt és főzd a keveréket 10-15 percig, amíg a tejet egy kicsit besűrűsödik.

    A sűrűsödést lassan, kis lángon végezd el, hogy a tejet ne égessük meg!

    4

    Add hozzá a cukrot és a rózsavizet. Keverd össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A rózsavíz friss, virágos illatot ad a payasamnak. Ne tedd bele túl sokat, mert erőteljes íze van!

    5

    A kész payasamot öntsd tálba és szórd meg a pirított pistaszemekkel. Tálalás előtt hűtsd le egy kicsit.

    A pistaszemek nemcsak ízesítenek, hanem a textúráját is fokozzák, finom ropogósságot adva.