Tenga padlizsán korianderrel, citrommal tálalva

Tenga padlizsánnal

A Tenga padlizsán receptje a mexikói konyhából származik, ahol a padlizsánokat gyakran használnak fűszeres ételekben. A padlizsán lágy, édes ízét a paprika és chili gazdagítja, míg a koriander és citrom frissességet ad az ételnek. A Tenga padlizsán tökéletes választás azok számára, akik szeretik a fűszeres, ínycsiklandó étkezéseket, és szeretnének valami különlegeset készíteni a konyhájukban. Ezt a receptet akár köretként, akár főételként is tálalhatjuk, és a friss koriander hozzáadása még színesebbé és illatosabbá teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika
0.5 tk.
1 csokor Cilantro
1 db Citrom
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, hámozd meg a padlizsánokat és vágd fel őket kb. 2 cm vastag szeletekre.

    A padlizsánnak szép, egyenletes szeletekre kell lennie, hogy mindegyik egyformán süljön meg.

    2

    A szeletelt padlizsánokat sózd meg, és hagyd állni 15-20 percig, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön belőlük.

    A padlizsánok enyhén keserűek lehetnek, de a sózás segít eltávolítani a keserű ízt.

    3

    Miközben a padlizsán áll, készítsd el a fűszerkeveréket: egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát.

    Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik. Csak pár másodpercig pirítsd.

    4

    Amikor a fokhagyma illatozni kezd, add hozzá a paprikát és az apróra vágott chili paprikát. Keverd jól össze, majd vedd le a tűzről.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a chili mennyiségét.

    5

    Most, hogy a padlizsánok kipréselődtek, tedd őket egy serpenyőbe, és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.

    A padlizsánokat nem szabad túlsütni, mert akkor elveszíthetik a kellemes puhaságukat. Készíts több adagot, ha szükséges.

    6

    Miután a padlizsánok megsültek, tedd őket egy tálra. Öntsd rá a fokhagymás-fűszeres olajat, és alaposan keverd össze.

    Ez a fűszerolaj különleges ízt ad a padlizsánnak, és még inkább kiemeli annak ízét.

    7

    A tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és facsard rá egy fél citrom levét. Tálald azonnal.

    A koriander frissességet ad, és a citrom leve kiegyensúlyozza az ízeket. Ha szereted a citrusos ízeket, több citromot is használhatsz.