Tenger Gyümölcsei Gofri tálalva

Tenger Gyümölcsei Gofri

A Tenger Gyümölcsei Gofri egy különleges és elegáns sós gofri, amely a mediterrán konyha inspirációjával készült. Az ízletes kagylók, rákok és tintahal tökéletes harmóniát alkotnak a gofri könnyedségével és ropogósságával. Az ötlet a francia és olasz tengerparti városokban népszerű halételekből származik, ahol a tenger gyümölcseit gyakran kombinálják ropogós ételekkel. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az ízletes tengeri hozzávalók és az olvadt parmezán egyesülnek! Tálald citromos vajmártással vagy aiolival, és élvezd ezt a különleges fogást egy finom fehérbor társaságában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
150 g Tenger gyümölcsei keverék (rák, kagyló, tintahal)
50 g Reszelt parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
5 g Petrezselyem
10 ml Citromlé
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt adhat.

    2

    Pirítsd a fokhagymát néhány másodpercig, majd add hozzá a tenger gyümölcseit és ízesítsd sóval, borssal és citromlével.

    Használhatsz fagyasztott tenger gyümölcseit is, de előtte olvaszd ki és alaposan csepegtesd le.

    3

    Süsd a tenger gyümölcseit 3-4 percig, amíg teljesen átfőnek, majd tedd félre hűlni.

    Ne süsd túl a tenger gyümölcseit, mert gumis állagúak lehetnek.

    4

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajnak nem szabad forrónak lennie, mert megfőzheti a tojásokat a következő lépésben. Hagyd langyosra hűlni.

    5

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és fekete borsot, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen sütés közben.

    6

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    Ügyelj rá, hogy a vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű legyen.

    7

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a reszelt parmezán sajtot és a kihűlt tenger gyümölcsei keveréket.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.

    8

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. A zsiradékkal vékonyan kend ki, ne tocsogjon benne.

    9

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Figyeld a gofrit sütés közben, mert a tenger gyümölcsei miatt hamarabb barnulhat.

    10

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat sütőben is melegen tarthatod, alacsony hőfokon.

    11

    Tálaláskor szórd meg extra petrezselyemmel és reszelt parmezánnal, és kínálhatod citromos vajmártással vagy aiolival.

    A citromos vajmártást úgy készítheted el, hogy olvasztott vajhoz citromlevet és aprított petrezselymet adsz.