Aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt adhat.
Pirítsd a fokhagymát néhány másodpercig, majd add hozzá a tenger gyümölcseit és ízesítsd sóval, borssal és citromlével.
Használhatsz fagyasztott tenger gyümölcseit is, de előtte olvaszd ki és alaposan csepegtesd le.
Süsd a tenger gyümölcseit 3-4 percig, amíg teljesen átfőnek, majd tedd félre hűlni.
Ne süsd túl a tenger gyümölcseit, mert gumis állagúak lehetnek.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajnak nem szabad forrónak lennie, mert megfőzheti a tojásokat a következő lépésben. Hagyd langyosra hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és fekete borsot, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen sütés közben.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
Ügyelj rá, hogy a vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a reszelt parmezán sajtot és a kihűlt tenger gyümölcsei keveréket.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. A zsiradékkal vékonyan kend ki, ne tocsogjon benne.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Figyeld a gofrit sütés közben, mert a tenger gyümölcsei miatt hamarabb barnulhat.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben is melegen tarthatod, alacsony hőfokon.
Tálaláskor szórd meg extra petrezselyemmel és reszelt parmezánnal, és kínálhatod citromos vajmártással vagy aiolival.
A citromos vajmártást úgy készítheted el, hogy olvasztott vajhoz citromlevet és aprított petrezselymet adsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.