Tequilás lime szósz tálalva

Tequilás lime szósz

A tequilás lime szósz egy frissítő és különleges mexikói ihletésű kiegészítő, amely a lime savanykás ízét és a tequila füstös karakterét ötvözi. Ez a szósz tökéletesen illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy tenger gyümölcseihez. A tequila, amely Mexikó egyik legismertebb itala, és a lime, amely az ország számos ételének alapvető eleme, remek harmóniát alkotnak ebben a receptben. Tipp: Ha kevésbé szeretnél alkoholos ízt, főzd tovább a szószt, hogy az alkohol elpárologjon, miközben az ízek megmaradnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Friss lime
50 ml Tequila
2 ek. Méz
10 g Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a lime-ok levét, és aprítsd fel a koriandert és a fokhagymát.

    A lime-ot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a tequilát és a mézet, majd add hozzá az aprított fokhagymát.

    Használj jó minőségű tequilát, hogy finomabb legyen a szósz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és öntsd hozzá a lime-os keveréket.

    Vigyázz, hogy a lime leve ne spricceljen rád, amikor a forró olajba öntöd. Használj magas falú serpenyőt.

    4

    Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, közben gyakran keverd meg.

    Vigyázz, a szósz könnyen leég! Folyamatosan keverd.

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele az aprított koriandert. Ízesítsd sóval és borssal.

    A koriandert csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    6

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy tenger gyümölcseihez.

    A szósz hidegen is finom, ezért előre is elkészítheted.