Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát és a gyömbért, valamint facsard ki a lime levét.
A lime-ot felhasználás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel a curry pasztát közepes lángon, hogy az ízek kibontakozzanak.
A curry paszta típusát az ízlésed szerint válaszd ki. Minél pirosabb, annál csípősebb.
Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, folyamatos keverés mellett.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd alaposan keverd össze, hogy a paszta teljesen feloldódjon.
Használj zsíros kókusztejet a gazdagabb ízért.
Adj hozzá lime levet, hal szószt és nád-cukrot. Keverd meg, és hagyd, hogy a szósz lassú tűzön 5-7 perc alatt kissé besűrűsödjön.
A hal szósz nagyon sós, ezért óvatosan adagold. A nád-cukor helyett használhatsz barna cukrot vagy mézet is.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel a szószt, hogy felfrissítse az ízeket. Ízlés szerint állítsd be a fűszerezést további lime-lével vagy cukorral.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.