A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg.
A csirkét érdemes felhasználás előtt 30 perccel kivenni a hűtőből, hogy egyenletesebben süljön.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított fokhagymát és gyömbért.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.
Add hozzá a vörös curry pasztát, és keverd jól össze. Pirítsd egy-két percig, hogy a fűszerek felszabaduljanak.
A curry paszta pirítása nagyon fontos, mert így szabadulnak fel az aromák. Vigyázz, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a mártás sűrűsödjön.
A kókusztej sűrűségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb időre van szükség a sűrűsödéshez.
Add hozzá a felkockázott csirkemellet, és főzd 10-12 percig, amíg a csirke teljesen átsül.
A csirkét ne főzd túl, mert kiszáradhat.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és a tálaláskor friss zöldhagymával díszítsd.
A koriandert csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg.
Tálald a Thai vörös curry csirkét főtt rizs vagy nokedli mellett.
A curry mellé kínálhatsz friss zöldségeket is, például uborkát vagy répát, hogy ellensúlyozd a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.