Egy kis lábasban keverd össze a tamarind pépet és a vizet, majd közepes lángon melegítsd fel.
Ha a tamarind pép túl sűrű, adj hozzá több vizet.
Adj hozzá barnacukrot, halszószt és frissen facsart lime levet, majd folyamatosan kevergetve főzd 5 percig.
A barnacukor helyett használhatsz más édesítőt is, például mézet vagy kókuszvirág cukrot. A halszósz adja a sós ízt, de óvatosan adagold, mert nagyon intenzív.
Szórd hozzá a chili pelyhet, a zúzott fokhagymát és a római köményt, majd főzd további 3 percig.
A chili pelyhet ízlés szerint adagold, attól függően, mennyire szereted csípősen. A fokhagymát zúzd össze, hogy jobban kijöjjön az íze.
Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni, majd keverd bele a pirított szezámmagot.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. Vigyázz, nehogy megégjen!
Tálaláskor szórd meg friss korianderlevelekkel, és kínáld grillezett húsokhoz, tenger gyümölcseihez vagy tavaszi tekercs mellé.
A koriander frissességet ad a dipnek. Ha nem szereted a koriandert, használhatsz petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.